Femei

Nu-s obosită, îs ruptă de oboseală. Îmi vine să mă pun în cur şi să mă cânt.

Este câte-o zi când toate se adună: serviciu, cumpărături, făcut mâncare, întins haine, strâns haine, făcut curat etc. Nu ştiu cum e la voi, da’ la mine parcă nu se mai termină. Şi hai că făcutu’ mâncării mai e cum e, da’ strânsu’ şi curățatul de după în bucătarie, mă omoară! Recunosc, nu mi-a plăcut niciodată – prea tare – să stau la cratiță. Fac mâncare că-i de musai ca de voie bună. Da’ să fac din asta o pasiune, cu rețete inventate şi poze cu mâncăruri sofisticate… nope. Şi-aşa ce folos? Mâncăm şi c… nu? Acum să nu se ofuscheze pe mine pasionatele în bucătărie. E o pasiune ca oricare alta şi chiar dacă nu rezonez cu ea, încerc s-o pricep. Însă e o aiureală să apreciezi o femeie după câte borcane cu zacuscă şi vinete a pus pe iarnă. Sau comentariile ca: „No asta-i femeie de casă!” mă scot din sărite. Dacă nu ai în cămară rafturile pline cu dulcețuri puse de propriile mânuțe, înseamnă că nu eşti? Sau dacă-ți cumperi pita de la automat şi n-o „freminți” singură, ai dat chix ca şi muiere? Păi atunci mai bine împleteşti cosiță albă şi rămâi nemăritată! Eu prefer să-mi consum timpul cu altceva. Treburile casei le fac, că n-am încotro. Dar când am, aleg altceva decât şters prafu’ (oricum mare spor n-ai, că iar se pune!), statu’ la cratiță de doru’ artei (şi pus poze pe feisbuc, să vadă lumea ce-ai gătit) sau călcat prosoapele de baie.

Este bine să fii gospodină şi să-ți îngrijeşti cuibul (şi puii) dar când ăsta-i scopu’ vieții tale şi-ai făcut o obsesie din asta (ştiu bine cum e să nu poți vedea nici măcar un fir de păr pe covor, sau să-i perii franjurii!) e deja prea mult.

Să nu uităm că înainte de-a fi gospodine suntem femei.

Nu servitoare. Nu menajere. Nu cameriste.

Femei.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

Fragment din cartea „Trăirile Aurei”; poate fi comandată de pe Amazon:

https://www.amazon.com/Trairile-Aurei-Romanian-Aura-Lupu/dp/6069461800/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1539621983&sr=8-1&keywords=trairile%20aurei

Mulțumesc!

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

 

3 gânduri despre „Femei

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.