Ipocrizie

Am scris de multe ori despre asta, am și reclamat la poliție, dar poliția din Hamme e ca și când n-ar exista. Și nu numai poliția, ci toată administrația de aici, din primărie, nu își face treaba pentru care sunt plătiți. Primarul șade bine-mersi de ani de zile în fotoliul lui, are grijă să-și „seducă” alegătorii, face câteva festivaluri, dă câteva rânduri de bere gratis, organizează câteva concursuri, concerte, aducând televiziuni și posturi de radio, ziariști, și gata, îi face pe cetățenii urbei să se simtă importanți, asigurându-și astfel voturile pentru mandatul următor. Sunt jocuri de culise pe care, chiar și-un observator neprofesionist ca mine le poate observa ușor, asta dacă nu se lasă prins în nadă și nu-i iau ochii sclipiciul și confetti-ul aruncat ca praf în ochi.

De anul trecut, pe strada unde locuiesc, niște puțoi turci se iau la întrecere cu mașinile modificate, făcând un zgomot infernal, asurzitor, pocnind și bubuind. Nu pot să nu mă întreb de fiecare dată cum pana mea să ai un Maserati sau Ferrari, muncind cinstit, la 20, 25 de ani? Io n-aveam nici măcar o bicicletă, d-apoi mașina de lux, modificată? 😳

Am și pățit în iarnă, când era să mă lovească pe trecerea de pietoni, făceau drifturi pe zăpadă și-a reușit, cel care era să intre în mine și cățel, să oprească la niciun metru distanță. Pe trecerea de pietoni! Tot el a coborât geamul și-a început să mă înjure când mi-a văzut reacția, vă dați seama că n-am tăcut și-am început și io să-i înșir sfinții și neamurile. Ba m-a și amenințat, s-a potolit și-a plecat în trombă, urmat de alte trei mașini, doar când a văzut că scot telefonul din buzunar. Plângerea de la poliție n-a avut niciun rezultat, n-au avut numărul mașinii, cică. Culmea, pe indivizi îi știu din vedere pe toți, au lovit o altă femeie, tot pe trecerea de pietoni, tot pe strada asta, i-au omorât și unul dintre câini, iar procesul se tărăgănează de vreo trei ani!

Odată am văzut cu ochii mei, de pe balcon, pe undeva am și poza, cum o mașină de poliție, undercover, i-a oprit în timpul zilei pe doi dintre ei. La final, au dat mâna! Deci…

Ieri a apărut un articol, într-un ziar, https://www.hln.be/hamme/steeds-meer-meldingen-over-racen-en-gevaarlijk-rijgedrag-in-centrum-inwoners-en-zaakvoerders-van-horecazaken-starten-petitie-voor-veiligere-omgevingen~adc5be51/

fix despre asta, cum că mai mulți locuitori de pe stradă și câțiva patroni de cafenele au făcut o petiție, tocmai ca să atragă atenția și să se ia măsuri. Și ia ghiciți? Azi apare pe site-ul poliției un anunț cum că: „De politiezone krijgt verschillende meldingen omtrent straatracers in de omgeving van het Tweebruggenplein. Wij vragen aan de mensen die hieromtrent foto’s of filmpjes hebben om zich te melden of wanneer de feiten zich voordoen rechtstreeks in te bellen op 101. Alvast bedankt!”. Adică în urma plângerilor primite, cei care au filmat sau fotografiat cursele de mașini să le trimită la poliție, sau, dacă sunt martori, să sune la 101. De râsu’ curcilor! Adică, până acum nu luau în seamă telefoanele, doar plângerile semnate, nu anonime, filmările și pozele nu puteau fi considerate probe și acum, brusc și dintr-o dată, da? Ba și primarul asigură cetățenii că va lua măsuri. No, asta chiar aș vrea s-o văd. Nu confetti, nu petreceri, nu praf în ochi! Să văd și io strada mea curată, la fel ca alea din zonele rezidențiale, de unde poți linge macul de pe jos și pe unde mașinile de curățenie ale primăriei trec zilnic, nu o dată la trei luni, ca pe aici. Și care chiar curăță strada, nu ocolesc mizeria și trec mai departe, fluierând. Chiar aș vrea să văd și io măcar o dată un polițist amendând un proprietar de Rottweiler sau Ciobanesc belgian plimbat fără lesă, sau pe ăla care nu strânge rahatul și-l lasă pe trotuar. Chiar aș vrea să văd că nu mai discriminează și nu mai fac diferențe în primărie, că primesc și acceptă românii la fel cum îi primesc și-i acceptă și pe turci! Știți pățania mea cu poliția federală, am scris atunci despre ea. Ce credeți? Turcul cercetat pentru fapte deosebit de grave e în libertate, bine-mersi, iar pe noi mai că nu ne-au pus la zid, cu mâinile ridicate. Da, ipocrizia-i mare, mafia e răspândită peste tot, dreptatea pare să devină o utopie iar viață simplă, liniștită e perturbată de niște mucoși, de peste un an de zile și abia acum se gândesc să ia măsuri. Se gândesc, că până o să le mai și ia, poate să mai dureze înc-un an.

Eh, măcar au început.

Cu drag și cu iubire,

Aura

28/05/2021

8 gânduri despre „Ipocrizie

 1. Era o poveste cu Black Lives Matter care din punctul meu e o facatura menita sa promoveze anormalul in asa fel incat societatea sa devina o multime amorfa.
  Ceea ce se intampla acolo face parte exact din aceasta zona, primarul nu se baga pt ca imediat o sa fie catalogat anti-imigranti care sunt o gramada in Belgia, asa ca …. asta este…
  Vezi poate ai prin curte niste caramizi, pe care daca le pozitionezi cum trebuie pe sosea o sa.vezi ca acele masini modificate o sa sara in santuri. Esti si tu atenta sa nu ai camere CCTV pe acolo, pui pietroaele pe strada si apoi stai sa vezi ce se intampla.
  Eu asa as face ….
  Viata pe mine m-a invatat ca trebuie sa fiu prost si idiot cu unul care e prost si idiot cu mine pt ca altfel nu intelege.
  Stiu ca-i dur ceea ce spun dar numai asa poti lupta cu acei imbecili.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Cristi, aici nu sunt șanțuri, ar intra direct în case, ar fi deci mai rău. Da, e o politică acum la modă, aici, în toate articolele sau știrile despre turci și fărădelegile lor, nu pomenesc numele lor, se referă la ei folosind un termen general, cică să nu-i ofenseze. 😳 E stupid. Păi dacă ei comit infracțiunile, de ce să-i menajezi? Mă rog, multe nu înțeleg io…

   Apreciat de 1 persoană

 2. Dezamagitor ce se petrece… cand te gandesti ca pleci ca sa scapi de lipsa de civilizatie si parca se tine scai de tine. La noi ce sa zic, am fost extrem de suparata (si inca mai sunt) cand am vazut ca au fost taiati toti copacii de pe o strada. Nu stiam la inceput ce era in neregula pe strada aceea pe care mersesem de mii de ori, iar cand am vazut doar buturugile, am vazut rosu in fata ochilor. Nici nu am mai putut trece pe acolo de atunci, trebuie sa ocolesc, ca ma apuca furia si damblalele. De ce sa faci asa ceva, nu pot pricepe.
  Sper ca, de data aceasta, sa se rezolve problema cu masinile. Nu inteleg de ce trebuie sa faca tot acest show la voi pe strada, sunt riverani? Poate ca oamenii uniti vor fi bagati in seama.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Of, asta cu copacii m-ar supără teribil și pe mine. Nu știu care-i treaba, încearcă să se dea mari, sunt tineri, plini de fumuri, no, ale tinereții valuri și cred că e la mijloc o luptă surdă, pentru supremație, între ei și belgieni. Cred. Nu știu sigur. Dar sper să se potolească, până nu se întâmpla altceva, mai grav.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Îmi vine în minte povestea aceea a lui Creangă, „Prostia omenească”, în care oriunde te-ai duce tot te împiedici de proști, întocmai sau la fel ca și ai tăi de acasă. Ne imaginam că „occidentul” are să fie scutit de astfel de elemente, însă vai! nu-i chiar așa. Sunt și cocalari care merg cu mașinile ambalate, ori cu geamurile deschise și decibelii la maxim. Sunt gunoaie pe jos, pungi aruncate, rahați de câine, chiar de toate. Până și Dorei care se fac că muncesc… 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.