Etichete – 2

Postarea de ieri a stârnit multe reacții, iar din comentariile primite, am zis că-i musai să fac o completare la ceea ce-am scris. Nu era vorba despre mine, în primul rând, vă mulțumesc celor care m-ați consolat, încurajat, însă era vorba despre altceva (altcineva). Io și gura lumii ne-am reglat conturile demult, hă, hă! încă din primul volum din #TrăirileAurei (pe care-l puteți cumpăra de-aici https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu )

iar despre gura lumii puteți citi aici ⬇

https://aurablupu.com/2018/01/30/gura-lumii/

Și să știți că noi toate suntem de vină, inclusiv io, că acceptăm, perpetuăm sau neglijăm și ignorăm felul în care se transmite un astfel de comportament, astfel de judecăți și bârfe, astfel de etichetări, astfel de convingeri despre femei. Nu-s de acord nici cu ”Dacă-s bârfită, sunt importantă”, nu, mersi, mă lipsesc de-o astfel de „importanță” și atenție, prefer să fiu neînsemnată, dar respectată de mâna de oameni care-s în cercul meu. OK, cele care am trecut prin viață și știm care-i treaba cu gura lumii, știm și să ne ferim, dar cu fătucile astea, care-s la început de viață, ce facem? Ce exemplu le oferim? De ce să le lăsăm impresia că nu-i nimic de făcut, când de fapt e? Pentru că e foarte simplu, în loc de judecăți, etichete, convingeri din astea transmise din generație în generație, de ce să nu fim noi cele care rupem lanțul ăsta și spunem „STOP!”? Să nu le mai bârfim ci să le încurajăm. Să nu le mai criticăm ci să le oferim din experiența noastră, să nu le mai ironizăm ci să le ajutăm, să le învățăm. Când vecina vine la tine și începe s-o bârfească pe cealaltă vecină, de ce nu o oprești să-i spui: „Nu mă interesează asta, uite, mie îmi plac copiii ei frumoși și educați, nu mă interesează că-n grădină are bălării și jucării împrăștiate peste tot”. Pentru că fiecare vorbă de ocară, fiecare etichetă, bârfă, judecată, poate fi contracarată cu o vorbă bună, cu o laudă, cu un exemplu bun. E divorțată? Bravo ei! Bine-a făcut, de ce să stea într-o relație nefericită? O bătea bărbatul? Biata de ea, ar fi bine s-o sun, s-o întreb ce face, dacă n-are nevoie de ajutor. Are bani? E bogată? Super, e și frumoasă, e și deșteaptă, ia să o iau ca exemplu. E plinuță? Poate are probleme de sănătate; e slabă, dacă nu are ce mânca? Ia să-i duc o farfurie de mâncare. Se aranjează? Se îngrijește? Felicitări, bine că știe ce-i important. N-are bărbat, n-are copii? Înseamnă că are altă menire pe lumea asta. Și exemplele pot continua la nesfârșit. Roata nu ne definește, nu suntem hamsteri, care-i musai să se învârtă la nesfârșit în cerc. Noi avem puterea și capacitatea de-a rupe roata, de-a ne transforma. Din femei care bârfesc, critică, invidiază, judecă, etichetează, hulesc, în femei care aplaudă, încurajează, sprijină, ajută, sunt un exemplu pentru alte femei.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

04/04/2021

5 răspunsuri la „Etichete – 2”

  1. Dragă Aura , m-ai ” uns” pe suflet cu rândurile tale …Da’ știi cum ? ❤❤❤
    Te rog mult 🙏, pune-le și pe grupul nostru de ingrijitoare din Austria…poate foo două-trei citesc și se mai rupe-un lanț

    Cu drag și cu iubire❤, sora ta într-ale gânditului „țuguiat”

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult, cu drag o să distribui. Te îmbrățișez! ❤️

      Apreciază

  2. Viaţa va deveni mult mai frumoasă când vom înceta să ne uităm peste gard. Dar pentru asta e nevoie de ceea ce unii numesc caracter.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.