Fericire

N-am știut ce-i fericirea până să-l întâlnesc pe Adi. Ăsta-i adevărul gol-goluț. Credeam doar că știu ce-i aia fericire, mulți ar putea zice că alta-i de fapt fericirea, dar să petrec zile întregi cu el, să ne giugiulim, să ne certăm, să-i gătesc, să-i cântăm „La mulți ani!” iar de emoție și drag de el să mă înece plânsul, să stăm doar unul lângă celalalt iar eu să fiu împăcată și liniștită, să mă simt în siguranță, în pace și armonie, să mă uit la el și să simt fluturi în stomac iar inima să mi se inunde de iubire, pentru mine asta este fericire.

V-am mai scris io că nu-i totul roz bombon cu picățele, avem și zile proaste când suntem supărați, dar o supărare din aia care să-mi pustiască sufletul și inima, de 20 de ani de când suntem împreună, cu el nu am simțit. Ok, sunt și zile când îi zic că nu-l iubesc, când mă trimite să-mi fac bagajele și să mă duc la mama în Cuzdrioara, io-l dau afară-n drum, când mă face tutulucă și ceacaniță iar io pe el măgar, când „sorele meu” intră în eclipsă și „luna mea” e în descreștere, dar să ne jignim cu-adevărat, nu am făcut-o niciodată.

Știți când mi-am dat seama că sunt fericită cu el? Nu când mi-a spus că mă iubește, nu când m-a alintat și mângâiat, nu când m-a ținut în brațe ci atunci când, stând c-o prietenă de vorbă-n pragul casei, i-am văzut mașina de serviciu trecând pe stradă. Nu știam că vine mai repede de la muncă și-am început să țopăi de bucurie și să bat din palme. Prietena mea, uimită, m-a întrebat „Tu așa te bucuri întotdeauna că-ți vine bărbatu’ acasă?”. Bineînțeles că da. Și-atunci mi-am dat seama că-s fericită cu adevărat.  Ce diferență mare era între ceea ce simțeam când venea ex-ul acasă, iar io tremuram ca varga de spaimă și inima mi se strângea. Săream în poziție de drepți, să nu cumva să mă găsească nefăcând nimic, după cum băga cheia în yală deja știam ce va urma: bătaie-n toată regula sau doar câte-o scatoalcă sau vreo îmbrâncitură.

Da, acum sunt fericită. Când îi aud mașina trecând pe stradă, inima îmi tresare, dar de bucurie. De-abia aștept să intre-n casă și să ne îmbrățișăm. Să stăm așa, câteva clipe, nemișcați și să ne savurăm.

 

Iar eu cred că orice ființă de pe lumea asta, când e iubită, e fericită cu adevărat.

 

Cu drag și cu iubire,

 

Aura B. Lupu

27/04/2020

 

 

 

 

2 gânduri despre „Fericire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.