An școlar

Oare-i chiar un dezastru atît de mare dacă anul ăsta școlar va fi pierdut? Nu mă pricep io tare bine dar văd la Vlad că nu-i defel stresat. Ok, (poate) că se amînă totul cu un an. Nu mai merg la școală zi de zi, nu mai învață mate și istorie, dar trăiesc istoria, acum. Nu mai merg la atîtea lecții „after school”, de dans, înot, de limbi străine, dar pot să învețe să danseze cu tata, pe care pînă acum nu-l vedeau decît seara, după ce se întorcea de la serviciu, obosit. Pot învăța să coase un nasture, să ajute în casă, să frămînte și să coacă o pîine, să planteze o floare în grădină, să fie folositori, utili. Să fie o familie unită, răbdătoare, să profite de timpul pe care-l petrec acasă, împreună.
Poate că nu învață atîta geografie, dar învață să păstreze legătura cu cei din familie, plecați departe, peste mări și țări; au timp destul acum să povestească cu mătușa ce stă în Belgia, nu în capitala ei, ci la vreo 48 de km de Brussel. O întreabă câteva cuvinte în flamandă și uite c-au mai învățat ceva.
Și învățînd în fiecare zi câte ceva, altceva decît ar fi învățat la școală, io zic că totuși nu-i un an pierdut.

Cu drag și cu iubire,
Aura.
14/04/2020

10 gânduri despre „An școlar

 1. E cam dezastru, Aura, dacă anul va fi reluat exact în forma în care era, cu ghiozdanele de 8 kg… Și mai e nașpa că, cum e fiu-meu si jumate din clasa, de la 7 ani în clasa 0, se vor întinde cu terminarea liceului la 20, 20 si ceva de ani.
  Va fi o vîrstă la care vor fi deja sătui de școală și nu vor avea același elan ca la 18 să o continue cumva…

  Dar probabil ar trece peate toate astea dacă li s-ar schimba din temelii metodele de predare și manualele… fază la care sînt, după ce văd în jur, tare sceptică.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Feciorii mei au trecut deja prin asta, au pierdut un an cu venitul în Belgia, când au învățat un an olandeza, nu pot zice c-a fost chiar atît de rău. Cînd nu ai ce face, asta e.
   Dezastru cred că-i mai mare dacă se continuă cu-aceleași metode de predare, așa cum și tu ai scris.
   Acum no, o să vedem.
   Te pup!
   💝

   Apreciază

 2. În UK nu au înghețat anul. L-au continuat în forma virtuală. Cel puțin eu așa știu de la un coleg al cărui fiu va da Bacul cu o lucrare făcută de acasă. Bine de el, că va lua o notă mare. Eu așa sper, fiindcă sunt direct implicat 🙂

  Apreciat de 1 persoană

   1. Doamne ajută! Binele este o noțiune volatilă. Doar ce îl aspirăm și nu mai e. M-am întors din dor, același dor care m-a împins să-mi fac pagina. Aici sunt între prieteni cu brațele întinse, care nu ridică bariere de carantină.

    Apreciat de 1 persoană

 3. Nu are rost sa inghete anul, cu o materie predata in proportie de peste 70 la suta. Restul se poate studia fie online, fie individual. La cele mai multe materii mai e nevoie de maximum o nota sa se inchida mediile, care poate fi data pentru ceea ce s-a lucrat acasa. Inca doua saptamani pentru teze si ce ajustari mai trebuie, si gata. Pentru ce sa se repete anul? Si asa materie pentru examene e cu asupra de masura, mai ales aici la noi e foarte stufoasa programa. Notiunile esentiale oricum se reiau la majoritatea materiilor, le faci de enspe mii de ori pana termini liceul.

  Apreciat de 1 persoană

 4. In momente ca acestea ma bucur eu ca am reusit sa termin facultatea si studiile.
  Bine, mai am traininguri felurite de realizat pentru munca, acolo invatatul nu se opreste niciodata.

  O sa fie totul bine, o sa reuseasca sa termine si anul acesta.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.