Impresii 1

Lanzarote este o insulă care ține de Spania, fiind cea mai estică din Arhipelagul Insulele Canare și se află la aproximativ 125 km de coasta Africii; cu o arie de 845,9 km², Lanzarote este cea de-a patra insulă ca suprafață dintre cele șapte insule Canare, după Tenerife, Fuerteventura și Gran Canaria.

Este o insulă vulcanică apărută acum 20 de milioane de ani. Lava răcită a rămas solidificată în cele mai diverse forme.

Am ales-o ca destinație dintr-un impuls, un „last minute„,  fără să știm prea multe despre insulă (decât generalități), pe noi ne-a interesat clima și să fie insula mică, s-o putem explora în voie în cele 7 zile de vacanță. Știți deja că nu suntem genul care să stea doar la hotel, când mergem undeva vrem să explorăm, să vedem și să aflăm cât mai multe despre locul respectiv.

Hotelul Hesperia unde ne-am cazat a fost un piculeț dezamăgitor. 5 stele are când răsare Orion, că el are vreo 4, da’ și alea cu semnul întrebării. Culmea e că de obicei mergem la 4 stele, da’ am zis că hai să ne răsfățăm și noi la 5! Și-a fost fix-pix, cam departe de ceea ce trebuia să fie!

Resortul e fain, cu mulți palmieri, flori, cactuși, gazon, piscine vreo 4, cu apă încălzită (da’ nici una nu avea mai mult de-un metru 70 adâncime!) și, dacă nu erai rapid să-ți ocupi un șezlong, pa și la revedere, după ora nouă erau toate ocupate și tu n-aveai decât să stai în piscină, ca și castraveții la murat, pentru că până după-masă nu erau șanse să se elibereze vreunul! Plajă hotelul n-are, are o improvizație c-un metru-doi acoperiți cu nisip și asta-i tot, e locul mai apropiat de ocean unde poți sta la plajă (dar și acolo dacă ocupi din timp unul din cele 5 șezlonguri!).

Restaurante erau vreo trei, sala de mese spațioasă, mâncarea bună și variată (pentru mic-dejun), personal amabil dar nu excesiv de prietenos.

Decizia pe care n-am regretat-o a fost renunțarea la All-in, doar cu mic-dejun a fost suficient, ne-a lăsat libertatea de mișcare pe insulă și de umblat hai-hui cât am vrut, fără să fim condiționați de orele de masă. Oricum nu puteam sta în cameră peste zi la ce gălăgie era, hotelul e în renovare și-i doare la bască că tu, clientu’ plătitor, ești în concediu și vrei să te-odihnești!

Facilitățile de 5 stele care apar în broșură (și care vă spun drept că ne-au tras cu ochiu’) îs și-alea cu „litere mici”, nu-s incluse în prețul biletului așa că, dacă afară-i înnorat și bate vântu (și acolo cam bate tot timpul!) și ai chef să te scalzi în piscina interioară sau să te bălăcești și bulbucești la jacuzzi, ciuciu, trebuie să plătești accesul la SPA-ul promis de broșură cu încă 35 de euro pe zi! Nu-i neapărat vorba de bani (deși 35 pe zi e mult, zic io) ci de faptul că te induce în eroare cu facilitățile hotelului, dar la care de fapt n-ai acces decât cu plată, adică te cam duce cu preșu’!

Omu’ cât trăiește învață, am tras învățămintele necesare și-acum știm: un pat decent și curat, o cameră de tri pă patru cu vedere la mare (da’ și pentru asta trebuie să plătești extra!), doar cu mic dejun inclus, fără multe așa-zise facilități și brizbrițuri, că și-asa nu stăm noi tare mult prin hotel, un zbor fără escală de maxim 3 ore, pentru noi e mai mult decât suficient.

Voila! Prima impresie.

Sper să vă fie, și vouă, de folos!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

13/09/2019

PS. Răsăritul din fiecare dimineață a făcut, cu siguranță, toți banii!

DSC_0021

DSC_0038

DSC_0397

DSC_0398

DSC_0411

DSC_0434

DSC_0436

DSC_0500

DSC_0599

DSC_0608

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.