Anouk

Și ieri ajung la chirurgu’ plastician, cu fel de fel de scenarii în minte, grefe de piele, incizii, injecții, de mă lua deja cu călduri numai gândindu-mă la ele! 😨😨😨

Aceeași ordine, rapiditate, eficiența și profesionalism, mă înregistrez la ghișeu, mi se verifică datele personale care apoi se imprimă pe „klevertjes” (autocolante) și mi se indică să urmez ruta 30. În 3 minute eram deja în sala de așteptare a chirurgului plastician, pentru că indiferent cât de întortocheate și cât de multe coridoare sunt, dacă te iei după indicatoare e simplu. Programarea o aveam la 11, la fără 5 deja eram invitată în cabinet de-un nene ce se uita sever peste ochelari, fără urmă de zâmbet, îmbrăcat încă în hainele pentru sala de operație. Mă-ntreabă cu ce anume m-am ars și când, între timp ajutorul lui, medicul rezident Anouk (după cum s-a prezentat, draguță, amabilă, zâmbitoare și frumoasă foc!) îmi curăță rana, o studiază amândoi discutând cu voce scăzută, nu pricep mai nimic, apoi ursuzu’ mă trimite cu Anouk în altă încăpere. Acolo mă întinde pe un pat și-mi bagă piciorul sub un aparat, un fel de lampă, casc ochii mari speriată c-o să mă doară dar bineînțeles că n-am simțit nimic; Anouk îmi explică la fel de amabilă și zâmbitoare c-o să stau 15 minute cu piciorul beteag sub lampă, pentru stimularea vindecării și refacerea mai rapidă a țesutului. Mno bun, stau cuminte, după 15 minute altă tanti intră în cameră, o-ntreabă pe Anouk ce cremă folosește, o ia de pe-un raft, Anouk mă unge, tanti mă bandajează zicându-mi că am arsură de tip 2b, dar să stau liniștită c-o să-mi treacă; Anouk între timp îmi face următoarea programare și gata, în nici o jumătate de oră am fost deja pe drumul spre ieșire.

Doamne-s mulțam că am scăpat!

Iar pe Anouk cu siguranță n-o s-o uit niciodată. Nume fain, fată frumoasă, simpatică și ce mână ușoară! Pană, aripă de înger nu alta! Plus că numele mi-a amintit de cântăreața și cântecul ei, pe care-l fredonam și io cu patos într-o vreme… 😉

Enjoy!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

07/06/2019

 

 

 

9 gânduri despre „Anouk

 1. Mă gândesc că le-a venit tuturor mai bine fiind un accident „casnic”. Dacă era de la muncă, bănuiesc că ar fi intervenit niște dificultăți în sensul completării unor formulare și declarații. Sunt foarte stricți vesticii cu asta. Așa…bucătăria frate! Ce știu bărbații ăștia la câte riscuri se expun gospodinele românce. 🙂 Da, pentru că ale lor merg la restaurant și nu se mai complică neam cu gătitul. Bine…Nici nu se compară cu gustul mâncării pregătite acasă. Comod și atât, ăsta e tot câștigul lor.

  Apreciat de 1 persoană

 2. aşa eu cândam mers la operaţie!Wow ce teamă şi emoţii…medicii buni, iar să nu minţim România are medici buni care ştiu să se poarte cu pacientul, să-l vindece! Multă sănătate Aura!

  Apreciat de 1 persoană

   1. 🦋🌺 Românii cam uită să laude ce e bun, părerea mea…Și cu cât scot în față ce e rău, cu atât nu îndreaptă nimic. Oamenii care se străduiesc să salveze vieți(exemplu Oncologie Iași, care luptă cu cancerul zilnic) sunt uitați.
    Cu siguranță și Belgia are doctori și doctori…mă bucur că ne-ai povestit cum ai fost tratată (profesionist).Sănătate!🍀🌺

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.