Liceu

Mi-am amintit de perioada liceului citind ieri o știre faină, despre elevii de la liceul meu, Șincai, ce și-au donat o parte din economii pentru un spital de oncologie. Bravo copii!

https://www.stiridecluj.ro/social/elevii-de-la-liceul-sincai-din-cluj-si-au-donat-economiile-pentru-primul-spital-de-oncologie-pediatrica-din-romania?fbclid=IwAR33iSnHd3TT31zK_zDUx1Tcbd5OcQ6ifU4jvt7bOUnpIqE50Kq4AkTjvKA

Primul lucru ce mi-l amintesc însă despre perioada liceului e… părul meu. Când văd poza de atunci mă umfla râsu’. Am avut părul imposibil. Țepos, zburlit, ca o mătura, etc. stătea întotdeauna numa’ cum avea el chef, nu io. Habar n-aveam pe vremea aia (88-89) de gel de păr și balsam și alte alea. Acum suntem mădărite (răsfățate, adică 😛 ), avem de toate, și plăci de-ntins și „făcător” de bucle și balsam și măști și șampoane fel de fel, etc.

Atunci foloseam apa de ploaie la limpezit cu câteva picături de-oțet de mere făcut în casă, ca să-l mai înmoaie o țârucă și să nu mai stea ca o mătură, mușețel când îl spălam ca să-l mai blonzesc un pic și-un strop de petrol ca să-l întărească, cică. E posibil să-l fi întărit că la câte culori am avut apoi în el și la câte vopsele i-am băgat pe fiecare firicel, mă mir că n-am rămas cheală! 🤪

Nici în ziua de azi nu pot zice că-i mai înțelegător. Cu tot cu produse speciale și șampoane extraordinare are zile când stă tot cum vrea el. Pot io să-i bag placa pe gât, să-l răsucesc și învârtesc, dacă n-are el chef, n-are și gata. Îl prind într-o coadă de cal da’ și atunci mai comentează, ieșind în șuvițe rebele de zici că-s antenă.

Cam tot așa se-ntâmplă cu toate-n viață. Când forțezi ceva, când vrei musai să controlezi, când insiști, silești, obligi, constrângi, nu prea ai șanse de reușită. Pe moment poate că da, îți reușește dar, în cele din urmă, răbufnește. Iese la suprafață ceea ce-i firesc și natural, ce-i dat să fie, ce-i menit. Iar când renunți la insistențe, la control, știți care-i culmea?

Că totul se așează (inclusiv părul!) fix cum trebuie. Și cum doreai.

😉

Cu iubire,

Aura B. Lupu

18/05/2019

Hamme.

 

 

 

 

 

 

7 gânduri despre „Liceu

  1. Aplaud și eu gestul frumos al tinerilor de la Liceul Șincai. Un spital de oncologie pediatrică este un proiect grandios, care va avea nevoie de fonduri mult mai mari decât puteau strânge aceștia, din cheta lor. Dar au pus temelie și au dat un frumos exemplu. Bravo lor!

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.