Polemica

Ieri am postat următorul citat pe pagina mea de Facebook:

„Cinstea este un dar foarte scump.
Nu o aștepta de la oamenii ieftini.”

„Honesty is a very expensive gift.
Don’t expect it from cheap people.” – Warren Buffett.

Până anul trecut nu știam cine-i nenea dar am văzut un film documentar despre el și de atunci îl apreciez, omul e un geniu din punctul meu de vedere.

Nu contează pentru mine neapărat că-i unul dintre cei mai bogați oameni din lume și care în ciuda averii trăiește modest (dar și ăsta-i un indiciu că nu-i chiar nime-n drum și omu’ cam are habar despre ceea ce vorbește și face), contează mai mult ce-a reușit să facă doar cu mintea aia a lui. Plus faptul că-i și un mare filantrop denotă un caracter nobil.

Mă rog, punctul MEU de vedere.

Bun. Și primesc un comentariu ce pe mine m-a descumpănit, dar ok, m-am gândit c-o fi mintea mea prea ne-evoluată ca să înțeleagă ceva atât de profund.

„Există acțiuni ieftine, nu oameni ieftini, fiecare suntem o scânteie divină care experimentăm acțiuni, în funcție de lecțiile de viață, de karma luată și creată.
Deci acțiunile nu anulează iubirea, iar iubirea nu anulează acțiunea (cauza efect ceea ce creem, aia avem), suntem oglinzi unii pt. alții nu vine nimeni întâmplător în viața noastră, ne oglindesc ceva din lecția noastră de viață.
Iubirea există și atât”.

No, ăsta-i comentariul. Pe lângă faptul că în citat e vorba de cinste și nu de iubire, (ce-au merele cu perele? sula cu prefectura? ) dacă nu scriu ce simt o să explodez. Nu pot fi de-acord cu așa ceva. Cum adică acțiunile nu anulează iubirea? Iar iubirea nu anulează acțiunea? Prima parte hai c-o mai înțeleg da’ a doua… ioc. Și amândouă laolaltă se anulează reciproc!

Mă rog, oi fi io mai grea de tărtăcuță. Dar… să vină la mine unu’ și să-mi dea cu paru’ în cap iar io să mă gândesc c-a făcut-o din iubire? Că acțiunea lui nu anulează iubirea care?

Cât oi fi io de iluminată și evoluată așa ceva nu pot să accept.

Că ăla-i oglinda mea și vine să mă-nvețe vreo lecție de viață? Care? Cum să umblu cu capu’ spart da’ cu inima plină de iubire? Sorry, nu pot.

Îmi pare bine că mai sunt destui oameni care vorbesc aceeași limbă ca și mine și care înțeleg exact ce-am vrut să spun, fără răstălmăciri și interpretări savante.

Pentru că interpretarea cuvintelor și datul unui alt sens pe mine mă scot din minți.

Ieri am stat și-am analizat de ce. Și m-am prins… „Ex”-ul făcea exact așa. Indiferent ce discutam, avea „talentul” ăsta, de-a-mi răstălmăci și interpreta vorbele în așa fel încât habar nu mai aveam pe ce lume sunt. Plus celălalt talent al lui de-a mă face să cred că-s nebună. Vedeam un perete alb și mă mânca în cur să-i zic: „Uite ce perete alb!”. Răspunsul lui? „Tu ești chioară? Nu vezi că-i gri? De unde-ai scos tu alb?”.

Mă lovea iar a doua zi când îmi vedea vânătaia mă-ntrebă rânjind: „Da’ ce-ai pățit? Unde te-ai lovit?”.

Ok, o fi fost el oglinda mea ce a venit să mă învețe vreo lecție de viață, karma și destinu’ p… calului, dar să-i caut io acuma scuze și să mă gândesc că mă bătea din dragoste, nu pot.

Da, mă bucur enorm că am întâlnit omul care din dragoste mă mângâie și mă iubește și mă-nțelege chiar dacă nu spun nimic.

Pentru mine asta-i adevărată dragoste și acțiunea ce nu anulează iubirea.

Restu’? E polemică.

Pe care nici nu vreau s-o înțeleg.

Cu iubire,

Aura.

Hamme,

21/02/2019.

Un gând despre „Polemica

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.