Aripi

Este extraordinar. Fantastic. Minunat. Ce de cuvinte la superlativ, așa-i? Dar nu pot descrie altfel ceea ce simt. Să cunoști oameni care-s pe aceeași lungime de undă cu tine, care vorbesc aceeași limbă și care nu au nevoie de explicații nenumărate. Să simți că sunteți conectați. Că aparțineți aceleași lumi. Nu poate fi altfel decât extraordinar. Minunat. Fantastic.

Când însă în jurul tău sunt doar cârcotași, băgători de bețe-n roate și pesimiști irecuperabili, care văd doar partea goală a paharului, oricât de optimist și Zen ai fi tu, până la urmă te infestezi. Te contaminezi. Te atinge, vrând-nevrând, energia lor.

Ai un vis. Măreț. Grandios. Aproape imposibil. Și te mănâncă limba să-l divulgi.
Eh, puțini sunt, din păcate, cei care te încurajează. Puțini sunt, din păcate, cei care te sprijină. „Lasă fată caii verzi de pe pereți și du-te tu la muncă, ce scris, ce cărți, ce publicat?”. „Hm, da’ asta-i o meserie? Da’ câți bani faci din asta? Îți poți plăti facturile?”.
„Eeete și la asta, a apucat-o talentu’! Mai bine-ar pune mâna pe-o mătură și-ar deretica prin casă!”. Și exemplele pot continua.

Cum scapi? Simplu. Te înconjori de oameni la fel ca tine. Visători, văzduhiști, tutuluci, optimiști, plini de viață… nu contează. Contează doar să fie la fel ca tine. Și care te înțeleg. Te sprijină. Te ajută. Te susțin. Iar sentimentul este extraordinar.
Simți că poți face orice.

Nu renunțați la visele voastre. Renunțați doar la cei care vă taie aripile.
Nu renunțați la idealurile voastre. Renunțați doar la cei care nu au aceleași idealuri ca și voi.
Nu renunțați la speranțele voastre. Renunțați doar la cei fără speranță…

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu

Fragment din #TrăirileAurei. Cartea poate fi comandata de pe Amazon:

https://www.amazon.com/Trairile-Aurei-Romanian-Aura-Lupu/dp/6069461800/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1539621983&sr=8-1&keywords=trairile+aurei&fbclid=IwAR12hv1UMa0qFAap4v6MRGHGgB3zHnS7XQZFUg-srKoqh9ECYNxnwGhPpM8

Mulțumesc!

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

4 gânduri despre „Aripi

 1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

  Să cunoști oameni care-s pe aceeași lungime de undă cu tine, care vorbesc aceeași limbă și care nu au nevoie de explicații nenumărate. Să simți că sunteți „conectați”. Că aparțineți aceleași lumi.
  Nu poate fi altfel decât extraordinar. Minunat. Fantastic. 😍

  Când însă în jurul tău sunt doar cârcotași, băgători de bețe-n roate și pesimiști irecuperabili, ce văd doar partea goală a paharului, oricât de optimist și Zen ai fi tu, până la urmă te infestezi. Te contaminezi. Te atinge, vrând-nevrând, energia lor.

  Apreciază

 2. Au britanicii ăștia un drag de a se folosi de superlative care mie unuia, îmi place. Uite că mai sunt și lucruri pe care le apreciez la ei, de ce nu? Și politețea și zâmbetul acela formal… De ce nu? Mai bine decât o față acră. Dar când îi auzi folosind acele cuvinte ca „fenomenal”, „grozav”, minunat”, parcă îți transmit o stare de bine, căci nu-i așa? cuvintele poartă în ele o energie. Și ar mai fi o problemă la noi. Pleonasmele… Ce avem frate cu ele? De ce ni le-am pus de gât? De să nu fim și noi mai și mai? Să ne urcăm pe scară dacă e musai, dar să ne ridicăm.

  Apreciat de 1 persoană

  1. O, da! De-acord cu tine, Condei! S-au înmulțit criticii ca ciupercile după ploaie, virgula nu-i pusă unde trebe, spațierea și diacriticele-s inadecvate, „ă” nu mai e „ă”, „î” nu mai „â”, „nici-o” e „nicio”, etc. Totul e greșit, nimic nu e corect. Până stau să io să-mi analizez textu’, îmi dispare ideea.
   Da’ no, asta este, învățăm din mers, mai de pe lângă drum, mai de pe drum, care-cum putem.
   Că știi cum e, dacă de fiecare dată când ridici capu’ din țărână, te tot trosnește câte unu’ în moalele lui c-o bâtă… păi schimbi cercul, te duci în ăla în care ți se întinde o mână de ajutor. 😉
   Mulțumesc!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.