Suspendare pentru „instigare” la POLITEȚE și BUN SIMȚ

Și uite cum e prima oară de când îs pe feisbuc și mi se șterge o postare, „incitarea” mea la bunele maniere și bunul simț a fost considerată ca incitare la ură și mi-a fost ștearsă. Deci se vede clar ce se dorește de fapt, nu? Am încălcat standardele feisbucului instigând la SALUT, POLITEȚE și RESPECT. Mda. I-o fi deranjat procentajul pomenit sau naționalitatea? Sau oare mai degrabă faptul că deja erau peste 100 de comentarii și multe distribuiri? Habar n-am. Dar dacă ajungi să nu mai poți scrie nici despre BUNELE MANIERE, BUN SIMȚ și EDUCAȚIE, e grav. Oricum, mai fac o încercare scriind despre asta aici, poate că-s mai deschiși la minte și mai permisivi.

(Pe 90% dintre purtătorii de puță belgieni ) No, hai să reformulez, pe mulți dintre purtătorii de puță de care mă lovesc zi de zi, i-aș trimite la școala de reeducare, să învețe Codul Bunelor Maniere, care spune că SALUTUL este primul semn al politeții. Sau, de fapt, mai întâi să învețe ce este politețea, că nici asta habar n-au. Să știi să saluți e esențial, e într-adevăr dovada că ești bine crescut. Degeaba cobori plin de infatuare dintr-un Lamborghini și arunci priviri așa, pe deasupra lumii, fără să vezi muritorii de rând, în timp ce-ți așezi ochelarii pe nas, degeaba ești director de bancă și-ți privești subalternii de sus, iar pe femeia de serviciu nici nu o vezi, degeaba intri în fața unei femei la coadă, la aeroport, că tu ești milionar, avionul oricum decolează doar după ce-i și femeia aia la bord.

Fiecare om care trăiește într-o societate ar trebui și ar fi tare fain să cunoască câteva reguli de bune maniere. Salutul este una dintre ele și nu mă pot obișnui nicicum să văd că un bărbat, cu care m-am întâlnit de destule ori, se zgâiește la mine, nu salută, salut eu și abia dacă înclină capul, ce să-și miște buzele? E prea mult pentru excelența sa!

Oamenii nu trebuie priviți în funcție de clasa socială căreia îi aparțin sau în funcție de nivelul profesional. De exemplu, o persoană cu educație aleasă și cu principii morale, va saluta, în aceeași instituții, în același fel, și pe cel superior, cât și pe cel inferior din punct de vedere profesional. Dar asta doar dacă e un om educat, cu niște neuroni suficienți prin cap și nu-i vreun snob, vreun „dikke nek”, cum zic tot ei.

Regulile de bază din codul bunelor maniere, pe care noi le-am învățat de mici (Salută frumos, că ajungem noi acasă! ) sunt atât de simple încât io nu pot să înțeleg cum de nu și le-au însușit până la anii pe care-i au.

Când salutăm primii:

bărbatul salută mai întâi o femeie, chiar dacă este mai tânără!!!

tinerii îi salută pe cei mai în vârstă;

noul venit pe cei care sunt deja adunați;

inferiorul pe superiori.

Este obligatoriu să răspunzi la orice salut deoarece, a refuza înseamnă să-l jignești grav pe cel care ți s-a adresat. Cât despre scos mâna din buzunar și aruncat țigară când saluți, astea deja-s prea mult.

Așa că da, pe mulți dintre masculii pe care-i întâlnesc i-aș trimite la reeducare. Pare-se că aici mulți au sărit peste partea asta. Și e ceva cu care, recunosc, nu mă pot obișnui…

Cu drag și cu iubire,

vă salută

Aura B. Lupu

20/08/2022

2 răspunsuri la „Suspendare pentru „instigare” la POLITEȚE și BUN SIMȚ”

  1. Credeam ca numai romanii fac din astea, dar vad ca nepolitetea a ajuns boala universala…

    Apreciat de 1 persoană

    1. Din păcate. Mulțumesc, draga mea!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.