Rugă

Cele două femei intrară în biserica impunătoare, una dintre ele mai fusese de destule ori și știa ce era înăuntru, cât de maiestuos era interiorul. A doua însă, care nu mai pășise într-o biserică catolică, a amuțit. A urmat-o pe cea care știa ce trebuiau să facă, știa rânduiala cât de cât. S-au perindat pe sub statuile cu Maica Sfântă, cu Isus, Sfântul Anton și Sfânta Rita, s-au apropiat și de altar și au privit vitraliile minunate, sculpturile impresionante, apoi s-au întors la Maica Sfântă, să aprindă lumânări. Murmurând rugăciuni femeia a aprins 5, cea mai tânără mai puține. S-au mai rugat, au mai poposit puțin, iar înainte să plece, nou-venita a întrebat-o în șoaptă: „De ce ai aprins 5 lumânări? Voi sunteți numai 4”. Calmă și încet, femeia i-a explicat că a 5-a era pentru șeful soțului ei, cu care fuseseră ceva discuții în săptămâna aceea. Femeia mai tânără a tăcut câteva momente bune, apoi nu s-a mai răbdat și-a zis, așa, din suflet, sincer: „Doamne, ce om bun poți să fii! Eu nu m-aș fi gândit la asta, ba din contra, l-aș fi făcut cu ou și cu oțet. Iar tu te-ai rugat pentru el și ai mai și aprins o lumânare, de sufletului lui. Sincer, te admir.”

După ce-au ieșit afară din biserică, femeia i-a explicat: „Eu nu vreau să sufere, suferința întotdeauna se întoarce, nu-i doresc nici răul, și ăla se întoarce, eu îl iert și-i doresc vindecare, să devină un om bun, corect. Devenind așa, totul de rezolvă, nu? Și-n loc să fim doi oameni plini de ură, nervi, resentimente și negativitate, nu mai bine devenim doi oameni cumsecade, care se înțeleg? Nu vreau să urăsc pe nimeni, nici să invidiez. Vreau să am inima împăcată și sufletul ușor. Așa că da, aprind lumânări și mă rog pentru cei care-mi provoacă durere și suferință, și-atunci sunt împăcată, știu că mi-am făcut partea mea. Restul? E în mâinile lui Dumnezeu.”

Lumânări încă ard prin biserici catolice, aprinse de ortodocși care cred în iertate, cred în iubire, în unitate și au speranța că Dumnezeu pe toate le va rezolva.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

13/02/2022

8 răspunsuri la „Rugă”

  1. Așa e, dacă ai un pic de credință, nu urăști, pentru că de la Dumnezeu e doar iubirea…

    Apreciat de 3 persoane

    1. Mulțumesc și eu, Potecuț!

      Apreciază

  2. Ce frumos…. mulțumiri pentru acest moment!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc și eu pentru vizită și comentariu!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Cred și procedez la fel și eu ori de câte ori pot.
    Hugs!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mă bucur! Calde îmbrățișări și de la mine!

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.