(Puțin) Mov 💜

Chiar dacă nu aveți înclinații, talent sau preocupare pentru limbi străine, vă rog io frumos, învățați engleza, măcar! De bază, să pricepi în mare, nu la nivel academic, nici de conversație, da’ să înțelegi măcar ce-ți spune celălalt, intuitiv. E groaznic să nu poți să te înțelegi cu cineva defel, ioc, niets, nicevo, zero barat! Mi-au venit muncitorii la casă, nici data trecută nu ne-am prea înțeles noi, dar a fost cum a fost, în prima oră a stat și șeful lor și-a tradus el ce-a fost mai important. Apoi să vezi după ce-a plecat chin și jale, cafeaua cu zahăr sau fără, apă și curent cum, când și de unde, cât stau, la cât pleacă și când vin etc. Un chin. Azi a fost aiurea complet, ca noroc că le-a dat prin cap să vină să mă cheme afară, să văd dacă-i ok culoarea. Mi s-au sterpezit dinții, instant. 😳 Noi am ales un gri închis, c-o tentă mov, ce de-abia se observa și, chiar dacă am spus șefului când am ales-o că de pe laptop era o nuanță, iar de pe telefon alta și-ar fi mai bine să vină el cu eșantioanele lui, cu paleta de culori, ca să nu ne păcălim, a zis că nuuu, nu-i nevoie, de pe laptop e fix-fixuc culoarea care trebuie. Ia ghiciți ce culoare era pe perete? Mov! Da’ nu închis, nu tente, nu nuanțe de gri, ci un mov strident, de-mi venea să plâng! M-am luat cu mâinile de cap, instant. No, când mi-au văzut ei reacția, au dat-o la întors, au scos paleta de culori, le-am arătat ce voiam noi, de fapt, un gri! Nu C28 ci D28! Și-a plecat unul la depozitul lor, să aducă culoarea GRI. Când am ieșit a doua oară să văd cum e, am renunțat, m-am declarat învinsă, erau oricum la jumătate cu vopsitul. Le-am mai zis doar că nu-i D28-ul ales, că-i tot mov, ce-i drept mai închis, mai gri, dar tot nu era griul ales. Prin semne mi-au explicat că au amestecat culorile și-au închis-o la nuanță ei. Ce-am zis io și ce-au priceput ei!

Așa că o să am o nuanță foarte specială la casă, ca noroc că nu-i chiar oribilă. E un gri-movuliu sau mov-grioi, habar n-am! 🙄😳

Da’ vă rog io din suflet, chiar dacă n-aveți talent pentru limbi străine, nici înclinații, nici tragere de inimă, învățați măcar engleza, cât de cât.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

04/09/2021

6 gânduri despre „(Puțin) Mov 💜

 1. Pe mine m-a amuzat teribil când, cu ceva ani în urma, un domn care ajunsese la ghișeul de înmatriculări mașini încerca să-i descrie doamnei din spatele geamului culoarea masinii: „e cacao cu lapte” și a adăugat „cu mai mult lapte”. 😀

  Apreciat de 1 persoană

 2. Va fi frumos până la urmă, eu așa cred. Movul este o culoare în trend. Fata mea și-a dorit camera cât mai mov, pentru că e fan B.T.S. și nu știu care e legătura, dar … În fine! I-am pus perdelele și o draperie de la dressing astfel, că la pereți oricum nu aveam voie să umblu. Și nici nu am înnebunit chiar de tot, oricât mi-ar fi ea de dragă 🙂 Oricum întârzii cât mai puțin pe acolo, că cel puțin draperia e foarte mov și mă ia durerea de cap când o văd. Cred că problema nu a fost neapărat de limbă, așa sunt unii Dorei, cam superficiali. Chiar și în România puteai întâmpina un astfel de necaz, pentru că nu pun preț pe gustul omului ci pe rapiditatea cu care scapă ei de lucrare. Sper că atunci când va fi întinsă uniform, culoarea va apărea altfel și chiar o să vă placă. Aștept cu nerăbdare rezultatul și sincer, să aud că vă vedeți odată liniștiți cu toate astea.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Rezultatul e fain, ba chiar ne place acum, ca noroc! Nu pot spune de lucrători c-au fost superficiali, chiar nu pot, au muncit foarte bine, doar că efectiv nu înțelegeau nimic, nimic. Dar am și zis că gata, am terminat cu renovările, nu mai vreau schele și praf și zgomot. Cu movul n-am nicio problemă, și părul mi l-am feștit odată așa, dar pe casă chiar nu l-aș fi vrut, dar la fiica ta, cu o draperie și niște perdele nu-i grav, din contrăm, poate da o energie faină camerei. Mulțumesc, Condei!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.