Ra

Ca soarele ce strălucește și-ncălzește io cred că nimic nu-ți dă așa o stare de bine. De tihnă și de pace. Mie, cel puțin. Sunt doar 8 grade, dar pe terasă-i parcă vară, atât e de cald, și-așa-i și mirosul lemnului încălzit și-al rufelelor întinse la uscat. Norii se întrec în pufoșenie, în forme și-n albeață, vin și pleacă nestingherind soarele defel. Îl lasă să strălucească-n voie, și Doamne, ce bine e! Cred că așa arată un strop de fericire, un crâmpei, ca o după-amiază tihnită, liniștită, fără griji, în miros de lemn încins și rufe curate, cu fluturări albe de aripi, de porumbei și pescăruși, cu-n râset de copil. Cu-n cer albastru cristalin, cu-n oftat de satisfacție al ghemotocului blănos, când ți se urcă-n brațe. Cu pace, cu copacii înverziți, cu ploaia din petalele magnoliei scuturate de vântul ce adie, blând.
Soarele-i dătător de viață, de energie, de bujori în obrăjori. 😁 E cel mai cel. Pentru mine, cel puțin…

Cu drag și cu iubire,
Aura.
13/04/2021

8 răspunsuri la „Ra”

  1. Multe nu sunt aici ca în țară. Multe sunt aici şi nu-s ca în țară! Unele mă supără, altele nu! Şi, te rog să nu râzi, cel mai tare mă supără că nu pot usca rufele afară! Şi să vreau nu pot! Umiditatea este uneori peste 90%! Dar este bine pentru că este bine!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Să râd? Nici vorbă! Te înțeleg bine, asta era una dintre dorințele mele de când am ajuns aici, acum sunt în extaz, pomenesc mai în fiecare articol de rufele mele uscate afară. 😁 Te îmbrățișez, Aurora!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Mi-ai ațâțat pofta de soare, iar acum aștept ca vremea de acolo să ajungă și la noi, chiar dacă eu nu pun rufele afară la uscat. Cere pământul căldură, cer pomii fructiferi și tânjim noi, oamenii, după timp frumos, primăvăratic cu adevărat. Cred că pentru week-end sunt speranțe îndreptățite. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Sper să ajungă soarele la voi, cu mai multă putere și grade. Mulțumesc, Petru!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Soare afară și soare în expresia feței tale. Și din text izvora lumină și tihnă, m-am bucurat să citesc. Norii tot circulă, vremea se schimbă, stările noastre la fel. Dea Dumnezeu cât mai multe zile ca cea descrisă de tine mai sus, tuturor celor dragi! Unora poate nu le pare îndeajuns și ar mai adăuga. Mai și mai… Dar fericirea înseamnă să știi (de fapt să poți) ca să te poți bucura din orice. Să apreciem cum se cuvine puținul, simplul și strictul necesar. Păsările cântă de fericire la fiecare nouă dimineață pentru că a apărut din nou soarele, noi de ce am fi mai puțin recunoscători?
    Ești o înțeleaptă, Aura!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc frumos, Condei! Nu știu cât sunt de înțeleaptă, știu că mă agăț de orice motiv de bucurie, orice fărâmă de tihnă, în zilele astea zbuciumate încerc să prețuiesc tot ce pot. Bine-ai revenit, la fel fel și ție îți doresc! 💝

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.