Pescăruși, cai, valuri.

Am început ziua cu un salt, când mi-am văzut perdelele albe colorate-n mov, am sărit din pat și-am alergat la geam. M-a întâmpinat un răsărit magic, ce m-a făcut să uit de junghiul din șale, protestul lor la saltul îndrăzneț. Duminica trecută încă era iarnă, duminică asta, la 18 grade pot spune c-a fost mai cald decât în unele veri, când am avut doar 12-13 grade. Nu puteam rata așa o zi excepțională, începută atât de frumos, așa că ne-am dus să-i prezentăm Marea Nordului prințului Max. A fost e nebunie, o încântare, un deliciu. Nu și-a dezmințit porecla de Duracell, cât am fost pe plajă a alergat, sărit, s-a jucat neîncetat. Acum e în sfârșit obosit, după baie doarme dus. Mi-a fost tare dor de mare, am regăsit-o la fel de spendidă cum mi-o aminteam. Și rămân fidelă gândului că tot la mare mi-ar plăcea să locuiesc, mai ales că l-am văzut și pe Max cât e de încântat.

A fost o zi excepțională, cu mare, cai și pescăruși. A rămas o dulce oboseală, o durere surdă în pulpele forțate un pic de umblatul prin nisip și-un mic regret că s-a sfârșit. Și niște poze care să-mi amintească de prima zi la mare a lui Max, dar și a noastră, din 2021.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

21/02/2021

17 răspunsuri la „Pescăruși, cai, valuri.”

  1. Sunteți cam înfofoliți! Şi noi am fost pe plajă duminica trecută. Am umblat desculță, chiar dacă apa era cam rece, dar am avut şi o vestă cu glugă! Vremea mai răcoroasă decât de obicei se datorează episodului de vreme severă din Texas. Cu toate astea, erau mulți înotători!
    🤗

    Apreciat de 2 persoane

    1. Păi, de! Marea Nordului… Te uiți doar la ea cu drag și visezi poate la Marea Neagră de acasă, că tot întindere de apă este. Să fim corecți, la vremea asta nici în apa noastră nu intri, dacă ești un om obișnuit. Cei care se aruncă după crucea iordanului în apa cu sloiuri de gheață ies din discuția noastră 🙂 Tu însă ești o fericită, Aurora! Tare bine trebuie să fie acolo, la tine… „Cam rece” spui că e apa la tine, dar eu cred că ar fi numai bună pentru belgieni, sau englezii mei. Eu sunt un iubitor de căldură și nu m-am plâns niciodată de maximele ei.
      Dar și Aura face ce face și își culege bucățelele ei de fericire, ca pe scoicile ce le găsești prin nisip. O admir!

      Apreciat de 2 persoane

      1. Mulțumesc, Condei! Ce frumos ai scris, da, așa e, îmi culeg cum și de unde pot bucățele de fericire. 💙💙💙

        Apreciat de 1 persoană

      2. Aseară am fost iar pe plajă! Desculță…asfințit…linişte! Doar valurile clipoceau înflorind alb în lumina tot mai palidă a înserării, mângâindu-mi gleznele…urmele paşilor mei se pierdeau sub valurile ce se străduiau să ajungă pe uscat…

        Apreciat de 2 persoane

      3. Mmm, ce frumos! ❤️❤️❤️

        Apreciază

      4. Da, sunt convinsă că „englezii” tăi ar fi siderați de apa oceanului, dar şi de clima de aici. Sunt mulți englezi pe aici! Dar şi foarte multă lume se mută în Florida. Este o adevărată „invazie” a nordicilor noştri şi nu numai. Şi au dreptate! Cum e mai bine!? Să te îmbraci cu toate hainele din dulap că sunt -20 de grade sau să stai la +20 de grade?! Aseară am văzut ceva tare de tot (nu e prima dată!): un tânăr îmbrăcat „bine” de tot: fes, pulover, palton, pantaloni scurți şi şlapi! Temperatura!? Erau 20 grade cu plus, dar sufla un pic de vânt!
        Vă aştept la ocean!

        Apreciat de 2 persoane

    2. Daaa, cele 18 grade din cauza vântului se resimțeau doar 14. Dar asta nu a împiedicat oamenii să intre în apă. De înotat n-am văzut să înoate nimeni aici, dar cu picioarele goale erau mulți, ba o fată era în costum de baie. Io nu mai risc, prefer să mă îmbrac bine, e totuși februarie. Te pup, Aurora!

      Apreciat de 2 persoane

      1. Știi Aurora, că noi nu putem sosi decât cu gândul 🙂 Dar poți veni însă tu un pic în întâmpinarea noastră… cu poze de pe la tine. Poți? Eu unul (și poate nu sunt singurul) mă folosesc de astfel de bucurii împărtșite. Pentru că în ultima perioadă singurul meu drum a fost numai până la muncă și înapoi, cu vizite regulate și pe la magazinul alimentar desigur, adeseori am hoinărit cu ochii minții privind imaginile pe care ni le-a pus Aura. Pentru că de atâta am fost în stare. Dar din fericire, eu sunt omul acela din poveste care se încălzea la un foc din depărtare pregătit de prietenii săi 🙂 Am putut astfel să însoțesc familia Aurei în plimbările lor cu Max, numai sevindu-mă foarte puțin de imaginația mea și mai cu seamă de fotografiile ei, realizate cu multă pricepere de către Adi 🙂 Ei? Cum ar fi să ne arăți și tu vestitul soare din Florida?

        Apreciat de 1 persoană

  2. Frumoase amintiri ați cules! Prințul Max e un dulce. Noapte buna! 😘❤️

    Apreciat de 1 persoană

  3. În sfârșit am regăsit blog-ul tău. Am lipsit o perioadă de aici și, când am revenit, nu mai aveam toate blogurile pe care le urmăream. N-am reușit să-i recuperez pe toţi.🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ce mă bucur că ai revenit, Constanța! Și ce minunății faci tu, felicitări! Da, uneori mă abonez de multe ori la un blog dar nu-l mai găsesc nici eu, cu Issa am pățit-o de nu știu câte ori! Te îmbrățișez!

      Apreciat de 1 persoană

  4. Marea ne încălzește și atunci când e foarte rece, doar privind-o. Ba chiar și fotografiile în care-i reprezentată au darul să ne înfierbânte plăcut inimile, să ne provoace la gânduri cu iz de nisip și valuri. Iar dacă te vedem pe tine cu Duracell, atracția este sublimă, drept pentru care nu pot decât să-ți mulțumesc, Aura! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Și eu îți mulțumesc, Petru! Mă bucur de fiecare dată când știu că și pe voi vă bucura pozele mele. 🙏💙

      Apreciat de 1 persoană

  5. Eheee, ce amintiri de preţ aţi adunat! Tare frumos! Să fie cât mai multe! 😉

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc, Potecuță! Doamne ajută să fie anul ăsta cât mai multe, pentru toți! Te îmbrățișez!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.