Alergii

Io am o mare alergie. Mă apucă așa, c-o mâncarime-n degete și-n… 😁 că-i musai să o scarpin. Dacă n-o manifest, fac clăbuci. Alergia asta mare a mea e la cuvântul „trebuie”. 😁 Zi-mi că „trebuie” să fac ceva și Hitipuc (știți voi care, https://aurablupu.wordpress.com/2020/09/24/hitipuc/ ) o să mă îndemne să fac taman pe dos. Zi-mi că „trebuie” să tac și deja simt cum urletul îmi urcă-n gât. Zi-mi că „trebuie” să urmez o cale și-o să mă găsești pe alta, complet diferită de aia pe care-ai vrut să mi-o impui. Zi-mi că trebuie să fiu într-un anume fel și-o să fiu exact cum nu te-aștepți. Cuvântul ăsta „trebuie” are o presiune și-o impunere care pe mine mă enervează, o silire, un împins de spate pe care io, rebela, oaia neagră, dusa cu pluta pe Someș, nu le suport. „Trebuitul” ăsta ar trebui 😜😁 scos din vocabular. Înlocuit cu „n-ai vrea, nu ți-ai dori, nu te gândești să…”. Știți de ce, nu? Răspunsul se simplifică. Alergia dispare și înveți un cuvânt extrem de important. Doar două litere, nu mai multe, dar care au uneori o importanță vitală. Înveți să spui NU!

Cu drag și cu iubire,
Aura.
19/02/2021

P.S. După prima zi de lucru coerența mea s-ar putea să lase de dorit, scuzat să-mi fie, da’ cred că ceva mi s-a scurtcircuitat la cap. Să văd atâta lume, dintr-o dată, a fost un șoc. Mai sunt și alți oameni pe lume, să știți. 🤣
V-am țucat!

8 răspunsuri la „Alergii”

  1. Nici eu nu reactionez prea bine la acest „trebuie sa”. Adicatelea e musai, sau cum? Conteaza si exprimarea care iti lasa, macar aparent, liberul arbitru. Weekend fain, Aura! Spor la toate!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc mult, Ana! La fel îți doresc!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Da, din păcate ”trebuie” este atât de des întâlnit (folosit) în conversații, în viața noastră minunt de minut, nu zi de zi, încât îți vine să explodez. Ar fi perfect să știm, să putem spune ”NU”, să învățăm (și chiar s-o facem!) să-l înlocuim.
    Spui de presiune? Offf … și încă căââtă presiune !!!
    Pup”

    Apreciat de 1 persoană

    1. Exact! Prea multă, mai bine învățăm, pas cu pas, să spunem nu. Te pup și eu! 😘

      Apreciat de 1 persoană

  3. L-aş interzice. Da, acest „trebuie” trebuie scos din vocabular 😀
    Te pup, Aura!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc pentru susținere, Potecuță! Te pup și eu!

      Apreciază

  4. Nu e corect! Voi ardelencelor vreți să mi-l luați pe „trebuie” și să mi-l impuneți pe „musai”, așa-i? 🙂
    No, că nu-i bai! Dacă ziceți voi așe, TREBUIE să fie fain și altminteri! 🙂 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. No, bine-atunci, așe facem de-amu! Mulțam, Condei! 😁😊

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.