Știri

Am ieșit în oraș, c-a fost musai. Și nu pot zice că m-am obișnuit să văd atâtea măști în jur. 😥 O prietenă mi-a trimis o știre, vezi Doamne! din Belgia, că dacă ți-e sete și bei o gură de apă pe stradă, sau dacă ai poftă de-o înghețată și îndrăznești s-o mănânci afară, pe trotuar, mergând în treabă ta, riști o amendă usturătoare. Că în Belgia măștile au devenit obligatorii. M-a iritat mesajul, imediat. Bine, prietena mea n-avea nicio vină, ea doar mi-a transmis așa-zisa știre, care-i de fapt o tâmpenie, o încercare de-a manipula, de-a strânge reacții, habar n-am! Baiul e că mulți pun botul și cred asta, transmițând-o mai departe și alarmând lumea, nefondat. Dacă nu stai aici, n-ai de unde să știi că nu-i adevărat. Iar io vă spun drept, pentru știrile astea false, i-aș amenda! E obligatorie masca într-adevăr, în anumite orașe, în zonele aglomerate, în magazine, spații închise, dar nu peste tot în Belgia. Nu mai speriați și panicați oamenii aiurea, că nu-i frumos! Suntem destul de agitați și iritați, oricum, nu mai avem nevoie de motive extra. Poți ieși din casă, poți face sport, poți bea apă pe stradă și mânca și înghețată, poți merge în vacanță etc.; sunt multe lucruri pe care poți să le faci. Am ieșit în oraș c-a fost musai, dar masca am purtat-o doar în biserică și-n magazin. Nu vă mai luați după știrile astea alarmiste, mai bine intrați pe site-urile oficiale, să vă lămuriți. Nu neg, situația nu-i chiar roz, da’ nici așa de neagră, cum ne-o vopsesc unii, în încercarea de-a strânge like-uri. 😉
Aveți grijă de voi!

Cu drag și cu iubire,
Aura.
25/08/2020

P.S. La ce reacții am primit, zici că asta se vrea, ca masca pluii să ajungă obligatorie peste tot. No, bine-atunci, io am o altă propunere, păi nu mai bine o purtăm și-n casă? Și când dormim? Și când facem baie? 🙄😳🥴 Doamne, ce-am ajuns!
Până atunci, mă duc la apusuri, că pe astea le pot privi fără. Încă…
Să fim – și să rămânem! – sănătoși, la trup, dar mai ales la minte!
V-am țucat!

Last uptade:

Pe site-ul oficial din Belgia, despre coronavirus, https://www.info-coronavirus.be/nl/ apare clar răspunsul la întrebarea:
„Este permis să vă scoateți temporar masca, într-un loc public în care este obligatoriu s-o purtați?” „Da, masca poate fi îndepărtată temporar, dar numai pentru timpul strict necesar pentru a consuma alimente sau băuturi (de exemplu, înghețată, napolitana, hamburger,…).” QED 🙂 Se vede data și ora la care măsurile oficiale sunt valabile. 😉

10 răspunsuri la „Știri”

  1. Mda știre de tot rasului plânsului 😡

    Apreciat de 1 persoană

    1. Cam așa. Măcar să scrie adevărul.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Adevarat 👍 e manipulare cat cuprinde

        Apreciat de 1 persoană

  2. Eu sunt cam de 2 luni în Crimeea. Plajă, soare și oameni liberi. Merg cu autobuzul, fac cumpărături, merg la mare și în tot răstimpul ăsta dacă am văzut maxim 10 măști. Lumea zâmbește, nu păstrează nimeni distanța de 1,5 m care cică ar fi obligatorie în majoritatea țărilor. Am renunțat să urmăresc știrile despre virusache și am uitat de el. Aaaaa, și țin să menționez, deși oamenii nu poartă mănuși/măști, sunt ft puține cazuri de îmbolnăviri. Atât de puține încât de când a început toată nebunia nu a fost nici o zi carantină. Mi-e groază să mă gândesc că în curând mă întorc la Moscova și acolo vrei nu vrei, trebuie să porți mască/mănuși. Sperăm să treacă curând toată nebunia și să revenim la viața obișnuită. Până atunci să avem grijă de nervii noștri, zic!😊

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ooo, ce faaaain! Paradis! Pot să vin și io??? 😀

      Apreciat de 1 persoană

  3. Că unele minţi bolnave sau pline de interes născocesc asemenea aberaţii, pot înţelege. Dar că sunt multe, foarte multe altele care înghit toate prostiile astea, ba mai mult, le bagă altora pe gât şi te fac prost că refuzi să le crezi, e alta. Şi eu pe asta ultima nu o pot înţelege şi nici nu vreau să pot. Să fie la ei, acolo, vorba aia.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Potecuță, încă nu-mi vine să cred, cei mai mulți mă combat pe mine, care trăiesc aici, în satul meu unde văd cu ochii mei realitatea, dar preferă să creadă știrea falsă și o „alimentează”; e incredibil cât ne place falsul și minciuna! Ba mai încearcă să mă convingă și pe mine că greșesc! Și nu-i vorba că nu vreau s-o port, futu-i mama ei de mască, ci de o știre voit alarmantă, falsă, care-i apărută pe un site de știri! Că dacă scria un neica nimeni, asta e, nu mă mai oboseam, crede-mă, dar când oficial lansează astfel de bombe, nu mi se pare normal. Dar ce mai e normal în lumea asta? Trist!

      Apreciază

      1. Înţeleg perfect ce spui şi ai perfectă dreptate. E trist şi îngrijorător, da.
        Şi cel mai trist e că tu, fiind în faţa unui perete alb, eşti contrazisă de unii care doar au auzit că ar fi verde. E dincolo de orice imaginaţie.

        Apreciat de 1 persoană

      2. Mulțumesc pentru înțelegere, Potecuță! Te îmbrățișez!

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.