Again

De ieri seară respir greu, mă sufoc, tușesc urât, ceva parcă-mi apasă pe piept, inima o simt ca strânsă într-un clește, ochii zici că-mi ies din cap, gâtul e contractat, dorm foarte rău cu tot cu somnifere (da, le-am reluat, pe când mă bucuram că am scăpat de ele). Rinichii radiază de durere, constipația îmi dă bătăi mari de c…ap 🤪, tot corpul mă doare, sunt amețiță, moleșită, energie am un pic cât să mă târăsc din pat, palmele îmi ard, o durere surdă și sâcâietoare îmi pulsează-n tâmple. După câte-un acces de tuse simt că-mi vine doar să mă întind pe jos, să mor. Mi-e foame dar mi-e și greață, în același timp, gleznele-s umflate, la fel și degetele, pleoapele. Bineînțeles că sunt și deprimată și plâng din senin, din orice, nervii-s praf, tresar, mă sperii la orice, lacrimile mă ard, le simt de parc-ar fi acid și-apoi ochii mă ustură, zici c-am tăiat ceapă.
Mulți recunoașteți simptomele, nu-i așa? E stresul care face ravagii-n corp. E burn-out-ul dezlănțuit. După două săptămâni de bombardare cu probleme, zi de zi (câteodată chiar mai multe, în aceeași zi), era de așteptat s-o iau pe coajă și să clachez.
Cel mai frustrant e când uiți de boală, când te simți excelent, nu mai iei pastile, dormi bine, faci sport și totul e (aproape) perfect. Și-apoi apare ceva care-ți reamintește că nu, nu ești un om normal și sănătos, era doar o iluzie, o fantasmă, o păcăleală. Ăsta-i momentul cel mai greu. Când trebuie s-o iei – iar! – de la capăt.
Măcar acum știi direct ce ai de făcut, programarea la medic, în primul rând apoi ceilalți pași, de stabilizare.
Asta e. V-am scris asta nu ca să-mi plângeți de milă sau să vă impresionez. La starea de acum vă spun drept că mă doare-n cot! Vreau doar să vă atenționez. Cu burn-out-ul nu-i de glumă, nu-i de joacă, iar stresul dezlănțuit face ravagii-n corp.
Aveți grijă, nu așteptați până-i prea târziu, până vă epuizați suprarenalele. Pentru ca să dregeți apoi smântâna, e mult, mult mai greu.
Aura.
08/06/2020

Stresul cronic – Burn-Out – Epuizarea suprarenalelor

SINDROMUL DE EPUIZARE SUPRARENALE (sindromul oboselii cronice) – PROBLEMA DE SĂNĂTATE NR.1 a prezentului

13 răspunsuri la „Again”

  1. Ai grijă de tine, și eu sufăr de epuizare cronică…

    Apreciat de 1 persoană

    1. 🥱😱 Îmi pare rău, draga mea! Și tu ai grijă, e tare parșivă, când crezi că ai scăpat, hop reapare… 😢

      Apreciat de 1 persoană

      1. Daaa 😦 Sănătoase să fim!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Sănătate multă, Aura! Ai grijă de tine, să îţi revii repede! Te îmbrăţişez!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc frumos, Potecuță!
      Și eu te îmbrățișez!

      Apreciază

  3. Aveti niste simptome de speriat, dar daca stiti cauza si remediul atunci e bine. Multa sanatate va urez. 💕

    Apreciat de 1 persoană

    1. Știu, dacă le aveam doar de-acuma clar, toți mă diagnosticau cu Corona, direct. 🥱 E boală veche, ce-și scoate cornițele din când în când. Asta e, mulțumesc frumos! 🙏🥰💖

      Apreciază

  4. Nu știu ce să zic… Decât că îmi pare foarte rău. Și nu știu cum se întâmplă că ne lovește cam în același timp. La mine e altfel, dar tot fără de bine. 😦 Hai să ne dăm mâna și să ne punem pe picioare, da? Sunt alături de tine și de familia ta încercând să mă îndepărtez de propriile mele probleme. Uite! Eu nici măcar nu am coerența gândurilor, tu măcar ai scris bine… Cred că vei înțelege cu inima ce am vrut să zic… ❤ Multă sănătate tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Of, Condei… Îmi pare rău!
      Hai, ne dăm mâna și ne promitem să fim bine, ok?
      Mulțumesc mult, știu că ne va fi mai bine, e musai! 🙏💙

      Apreciază

  5. Tin pumnii sa fii bine repede! Gata??

    Apreciat de 1 persoană

    1. Gata! Mulțumesc! 💚💚💚

      Apreciat de 1 persoană

  6. 😢😢😢

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.