Aventură

De azi a început prima fază cu relaxarea restricțiilor în Belgia (și așa destul de subțirele), de azi le-au subțiat și mai mult. Și-am zis că-mi fac curaj și mă duc la poștă, să onorez comenzile primite și să expediez cărțile. 🙄 Maaare greșeală! Deși scrie clar pe ușă, la intrare, că au voie maxim 5 persoane înăuntru, la un moment dar eram 9! Deși scrie și mai mare înăuntru, pe fiecare ghișeu, și-i delimitat fiecare spațiu, să se păstreze distanța de minim 1,5 m, în timpul în care-am completat adresele pe colete, o tanti fără nicio jenă s-a apropiat, a intrat în spațiul meu, s-a proțăpit lângă mine și și-a lipit pachetele, fără să aibă nici mască, nici mănuși. Mi-am văzut de treabă în continuare dar recunosc că un pic m-a debusolat. Oare totuși, regulile astea toate-s luate doar așa, de kiki-maro?

Săptămâna trecută m-am întâlnit cu o fostă colegă, mai că n-am recunoscut-o atât era de slabă și de palidă, mi-a confirmat c-a fost infectată și foarte bolnavă, cum n-a mai fost niciodată în viața ei, și e o femeie tânără și sănătoasă, mamă a două fetițe sub 10 ani…

Sunt convinsă că totul va bine, dar o întrebare mă bâzâie, mă sâcăie mereu: de ce ne este oare atât de greu să acceptăm câteva reguli simple și niște restricții de bun-simț?

În drum spre poștă, de pe bicicletă, am văzut mulți oameni pe stradă, era plin-plin, cum n-am mai văzut nici înaintea pandemiei. Azi, că restricțiile s-au mai relaxat, parcă toți oamenii au năvălit în stradă, apoi că au treabă, că au devenit subit toți alergători, sportivi de performanță, că musai să-și coase un nasture sau să-și peticească vreun pantalon (la “naaicenter“ – centrul de cusut 😁 era coada până-n stradă!) n-a contat!

Da, am ajuns să consider o aventură să mă duc până la poștă să trimit pachetele cu cărți.

Mă întreb doar, oare dacă azi, în prima fază de relaxare a restricțiilor e așa de aglomerat, în fazele 2 și 3 cum va mai fi? 😏

Cu drag și cu iubire,

aventuriera Aura.

04/05/2020

4 răspunsuri la „Aventură”

  1. Mi-e teamă că fix așa va fi și la noi și va reizbucni focarul. Că nici acum unii nu au nicio treabă cu distanțarea, apăi după 15 mai?

    Apreciat de 2 persoane

    1. Da, Potecuță, tare mă tem că și aici va fi la fel. 😦

      Apreciază

  2. Avatarul lui Doinita Cozma
    Doinita Cozma

    E nebunie!!!Eu am stat arestata in casa,nu am iesit decat de vreo 4-5 ori de cand cu pandemia.Noroc cu gradinuta mea ca mai pot privi la cer si mai ascult ciripit de pasarele!!!Doamne ajuta sa ne fie bine!!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.