Duminica-n familie

Aseară, uitându-mă la lac, la cer, la tot ce ne înconjura, l-am întrebat pe Adi oare ce-ar fi dacă n-am mai putea părăsi perimetrul ăsta defel, dacă am fi nevoiți să rămânem aici, în Hamme, pe veci, fără să mai putem vreodată pleca. Și, vă spun drept, m-a luat așa, cu frig… Dar apoi tot eu am încercat să mă îmbărbătez și-am zis că și înainte tot așa era, mulți oamenii acolo unde se nășteau, trăiau și mureau, fără să plece vreodată în altă parte, nu? Ne-am amintit apoi de începuturile și aventurile noastre, de mersul dintr-un oraș în altul, ce maaare lucru ni se părea, când am plecat prima oară peste graniță, când am mers prima oară cu autocarul, avionul etc. Toate au fost aventuri, experiențe minunate care acum, când suntem privați de ele ne lipsesc foarte mult.

Poate că dacă n-am fi fost învățați cu toate astea, acum nu ne-ar mai fi atât de greu să ne obișnuim cu rămasul în același loc. Încerc să văd partea plină a paharului, consider că avem un mare noroc să locuim aici, unde-i atâta natură și sălbăticie, sunt atâtea locuri frumoase și-avem și  posibilitatea să le vedem. Cei care vă întrebați cum și de ce postez atâtea poze cu plimbări, să știți că nu-i ca să vă fac, Doamne ferește-n ciudă, aici, în Belgia, suntem încurajați să facem mișcare în aer liber – mersul cu bicicleta, plimbările și joggingul – împreună cu încă un membru al familiei, care locuiește sub același acoperiș și nu prea departe de casă, avem voie s-o facem.

Da, ar fi cumplit să nu mai putem pleca niciodată de aici și mă rog la Doamne-Doamne să ne ferească de așa ceva. Pentru că mi-e foarte dor de-ai mei, de toți membrii familiei care-s la 2000 de km depărtare, de prietenii noștri, mi-e dor de mare, mi-e dor de tot ce nu-i aici…

Duminica de Paște am petrecut-o ca de obicei, de 13 ani încoace, în familie, familia noastră, care suntem doar noi, cu noi: io, Adi și băieții. Și pentru asta mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că au fost ani în care nici pe ei nu îi aveam cu mine. Așa că am învățat să prețuiesc ce am.

Paște fericit!

Cu drag și cu iubire,

Aura.

20/04/2020

93487493_861632434337355_9217738865123524608_n

 

 

4 răspunsuri la „Duminica-n familie”

  1. Paște fericit! 💝
    Ce minunat că sunteți împreună, sănătoși și frumoși, prețuindu-vă unii pe alții și prețuind momentul!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumim frumos! ❤ ❤ ❤ Paște fericit!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Vai, draga Aura, nici nu ai idee cat de norocoasa esti. Sunteti 4 membri in familie, in cazul meu suntem doar eu, sotul si Fifi (motanul).

    In plus, aveti voie sa iesiti la aer, sa faceti jogging si sa va bucurati de natura.
    Singura natura de care am parte eu, este privelistea copacilor falnici care apar de la etajul 4, copacii infloriti din fata blocului si betoane. Bine, hai sa pun si fotografiile trimise de parintii mei de la tara 😂.

    Imagineaza-ti ca ma duc la gunoi cu declaratia dupa mine, purtand masca si manusi. Si atunci, rapid si cu grija. Sau la magazin si acolo pastrez cu sfintenie o distanta recomandata (sau cel putin incerc) cand nu trece vreo tanti Floarea in viteza si imi zboara produsele din cos.

    Bucurati-va de timpul petrecut impreuna si de ceea ce aveti in prezent. Pentru ca ceea ce pentru voi inseamna putin, pentru altii inseamna foarte mult.

    Sarbatori binecuvantate, fericire si mai mult decat orice, sanatate! 🌹❤️

    Apreciat de 1 persoană

  3. Mulțumesc în fiecare zi bunului Dumnezeu pentru tot, pentru că acum suntem împreună, chiar dacă la 2000 de km de restul familiei, ne avem noi, pe noi. Și asta de 13 ani.
    Nu am văzut decât acum comentariul, nu știu ce se întâmplă cu WordPress dar nu-mi mai apar… 😢
    Îți mulțumesc, e cam târziu să-ți urez sărbători fericite dar un „Hristos a Înviat!” tot îți zic. 🥰💝❤️

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.