Tristețe 😪😪😪

Deși am zis că nu mai vreau să scriu despre corona, n-am ce face. Am acum confirmarea că nici belgienii nu-s mai cu moț decât restul. Din contră, față de italienii care stau cuminți în carantină și cântă seara din balcon, ăștia nu țin cont de nimic! Aseară și-au dat în petic. Pe lângă magazinele devastate (au dat iama până și-n magazinul turcesc, unde ei de obicei nu pun piciorul, ieri se îmbulzeau și se călcau în picioare să intre!), nici nu respectă măsurile luate de guvern, care a decretat din 12 martie nivel doi de urgență, cu școli închise, restricții, anularea tuturor evenimentelor, închiderea cafenelelor, restaurantelor, discotecilor, carnavalului etc; și ia ghiciți, aseară ce era la mine pe stradă? Petrecere de carnaval! Știți că stau într-un loc unde-i plin de cafenele, cred că-s vreo 6 în zonă, și toate erau arhipline! Ce s-au gândit ei, dacă tot se închid, măcar să facă o petrecere de adio înainte, nu? Spuneau la radio că-i cea mai proastă idee posibilă, (asta se întâmplă în toată Belgia, nu doar aici!) că regulile astea-s luate tocmai ca să împiedice răspândirea virusului, iar ei ce fac? Fix pe dos! Că s-a dublat într-o singură zi numărul cazurilor, ce contează? No, stai să vezi ce-o să fie după weekendul ăsta, când s-or trezi din beție! Că din prostie, nu prea cred! Mă uitam azi-noapte la ei de pe balcon, costumați în animale (ce putea fi mai elocvent?) cum se pișau pe gardul lui vecina. Unul dintre ei răcnea și încerca să-i intre în curte (femeia are peste 80 de ani!), în timp ce ceilalți încercau să îl oprească, altul rămăsese pironit în mijlocul drumului, tușind și strănutând întruna, hai să fiu optimistă și să sper că nu de la virus, ci de la tras pe nas.
Eh, asta este, poliția ca de obicei inexistentă, responsabilitate, asumare, spirit civic? Ha! Pe ăștia nu trebuie să-i invadeze diaspora, au ei grijă să se îmbolnăvească singuri și să răspândească virusul la cât mai mulți! Singura problemă este că din cauza unor astfel de idioți, care pun mai presus distracția și banul, o să sufere alți oameni nevinovați.

Să fim – și mai ales, să rămânem! – sănătoși!

Cu tristețe de data asta,
Aura B. Lupu

14/03/2020

8 răspunsuri la „Tristețe 😪😪😪”

  1. Mă depăşeşte treaba asta. Nu pricep şi gata. Incredibil.
    Să fim sănătoşi toţi, Aura! Ai grijă de tine!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Și pe mine mă depășește, complet! Mulțumesc, Potecuță, la fel și tu, ai grijă! Te pup și te îmbrățișez!

      Apreciat de 2 persoane

  2. De prisos măcar a încerca… Sunt indivizi, nu le poți spune oameni. Și necazul este că umblă în două picioare…printre noi.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Ma intorc la ce spunea Freud, ”omul e un simplu animal dominat de instinctele primare. Existenta regulilor si totemurilor societatii l-a cizelat dar nu schimbat. In conditiile potrivite, va reveni la ce e de fapt : Un Animal”. Citez din memorie, insa asta era esenta..

    Apreciat de 1 persoană

  4. Avand in vedere cele de mai sus, de ce ar fi fost belgienii mai ”altfel”? 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Pentru că-și păstraseră calmul până acum o zi și no, speram că-s mai cu scaun la cap. M-am înșelat. 😓

      Apreciat de 1 persoană

  5. […] Nu pot decât să mă rog să nu am -iar!- dreptate, am mai scris io atunci, în vinerea aia când s-au închis cafenelele și ei au petrecut bine-mersi, https://aurablupu.com/2020/03/14/tristete-%f0%9f%98%aa%f0%9f%98%aa%f0%9f%98%aa/ […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.