Ziua iubirii

Da, da, văd că noua modă-i să facem mișto de „Valentine’s Day”, să râdem de cei care-și declară iubirile pe net, să luăm în derâdere iubirile afișate și să facem glume pe seama „fraierilor” care cred în așa ceva.

Când de fapt toți tânjim s-avem pe cineva care să ne iubească și pe care să-l iubim, la care să ne întoarcem după o zi de lucru cu nerăbdare, să-l luăm în brațe și să stăm așa, câteva clipe, nemișcați, sorbindu-ne unul pe altul prin toți porii, simțindu-ne în siguranță, fericiți, iubiți și împăcați.

S-avem pe cineva lângă care să vrem să și îmbătrânim, să împărțim de toate, nu doar iubire și fericire, ci și boli și greutăți.

Cineva pe care-l iubim la fel din prima clipă până-n ultima, ba chiar mai mult, fără să vrem să-l „ajustăm”, schimbăm, sau „adaptăm”. Care te completează, te întregește, te face să te simți în largul tău, care nu te îngrădește, nu te limitează, din contră, îți deschide orizontul și-ți dă frâu liber pentru că, pe lângă faptul că te iubește, are și încredere în tine și-n iubirea ta.

Da, da, o fi o nouă modă dar, ca orice trend, o să dispară.

Însă știți ce n-o să se demodeze niciodată?

Iubirea adevărată.

Happy Valentine’s Day!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

14/02/2020

6 răspunsuri la „Ziua iubirii”

  1. Ziua iubirii ar trebui sa fie în fiecare zi! Oare are importanță dacă o sărbătorim pe 14 februarie sau pe 10 octombrie!? Da, avem nevoie de iubire, fără ea nu funcționăm bine! Nu am sărbătorit-o (încă!), dar urmează! Dar când m-am trezit şi am găsit mesajul…m-am bucurat! A fost un pic altfel, dar, vorba ta, avem nevoie zilnic de dovezi de iubire. Să fii mereu iubită!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Nu, nu cred că are importanță, dar așa cum avem o zi a femeii, a copilului etc. e fain să avem și-o zi a iubirii. Toată tevatura asta cum că-i sărbătoare împrumutată, că ce, avem nevoie să ni se amintească să iubim ș.a.m.d. e apă de ploaie, mai bine am sărbători și ne-am bucura, fiecare cum putem și știm, decât să comentăm sarcastic și să judecăm.
      Aura, să fii mereu iubită și tu! Mulțumesc! ❤

      Apreciat de 1 persoană

  2. Uite cum spui tu ce gândesc eu şi cum mi-ai umplut sufletul! Am crezut că va trece valul ăsta de ură şi de „ţâţâieli” din buze şi de mvaaiii-uri ipocrite. N-a trecut. Încă. Dar ştii ce mi-am zis? Treaba lor. Dacă viaţa lor e atât de lungă şi au timp de irosit cu ură, n-au decât.
    N-am sărbătorit. Nu obişnuiesc să cumpăr ciocolată-n formă de inimă sau ursuleţi sau inimioare, n-am fost la chef special organizat pentru asta. Dar nici nu am absolut nimic împotriva acestei zile. Nici a celor care o aşteaptă şi se pregătesc zile-ntregi pentru asta.
    Tot încerc să-i înţeleg pe ăia supăraţii cu ce-i încurcă, Doamne? Că nu-i leagă nimeni de calorifer să-i oblige să o sărbătorească. Ce-i cu atâta agitaţie când e o zi ca oricare alta dacă aşa vor ei să fie? Şi dacă ei vor să sărbătoreadcă de Dragobete, care-i năcazul? Să o facă. Sau nu. E ceva ce mă depăşeşte. Sigur, e liber fiecare la păreri, la injurii, la noroi aruncat. Dar chestia e că în timp ce ei înjură şi se dau morali, ăilalţi se pupă, beau vin roşu şi poate după aia se iubesc la ei în pat. La nivel moral, cine e cu mai multe pete, oare?
    Ti pup, Aura dragă!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Ioi ce-mi place de tine, Potecuță! Fix-fixuc așa gândesc și io, hai măi oameni buni să sărbătorim și Valentinu’ si Dragobetele și orice-i cu iubire și cu drag, vorba lui nenea Lennon: „Make love, not war!”. Te țuc, Potecuță dragă!

      Apreciat de 2 persoane

      1. Cooorect. Şi nu, nu înseamnă că numa azi, mă rog, ieri, ne iubim. Asta-i o prostie. Înseamnă că în ziua aia ne facem poate cu o declaraţie-n plus, ne oferim o ciocolată pe care poate altfel nu am fi cumpărat-o tocmai joi, am fi luat-o sâmbătă, sau pur şi simplu, zicem în glumă „bărbate, nevastă, hai să ti pup că azi îi ziua noastră”. No, ce dezastru se întâmplă de unii-şi dau palme singuri de disperare că e Valentine’s? 😀
        Mulţumesc, draga mea!

        Apreciat de 1 persoană

  3. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

    Și văd că rămânem în trend…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.