Eu. Și atât.

Introducere

 

Definiția traficului de persoane:

 

„Recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea/primirea de persoane, inclusiv schimbul sau transferul de control asupra persoanelor în cauză, efectuate sub amenințare sau prin uz de forță sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, prin fraudă, prin înșelăciune, prin abuz de putere sau profitând de starea de vulnerabilitate sau prin oferirea sau primirea de bani sau de alte foloase pentru a obține consimțământul unei persoane care deține controlul asupra alteia, în vederea exploatării.”

Exploatarea include cel puțin exploatarea prostituției altor persoane sau a altor forme de exploatare sexuală, muncă sau serviciul forțat, inclusiv cerșitul, sclavia sau practicile similare sclaviei, aservirea, exploatarea activităților infracționale sau prelevarea de organe.

 

În 2019 România este pe primul loc într-un clasament rușinos – este țara cu cele mai multe tinere traficate. Povestea din această carte este inspirată din fapte reale.

 

 

                                       Prolog

 

Sept. 2002

 

⸻ De ce vrei să mă ajuți? N-am absolut nimic să-ți ofer în schimb, a șoptit fata cu vocea gâtuită de emoție.
⸻ Pentru că vreau. Și pentru că pot, a venit răspunsul bărbatului mătăhălos, imediat și fără ezitare.
⸻ Bine atunci. O să vin. Dar îți repet, dacă ai alte intenții, te rog, las-o baltă. Nu-i nevoie să plec în Olanda, pot și aici să fac asta. Eu însă vreau să câștig bani cinstit, cu mâinile, nu altfel, i-a răspuns fata privindu-l direct în ochii spălăciți, care de la bun început nu-i inspiraseră încredere.
Îl privea fățiș, sperând să găsească în ochii lui o urmă, un licăr, orice-ar fi făcut-o să renunțe. Deși era disperată, cea mai mică neliniște sau urmă de îndoială ar fi fost de-ajuns ca să-l refuze.
⸻ Tu fată, ascultă la mine, îți mai repet doar o singură dată: 1000 de euro pe o lună de zile, la făcut curățenie, într-un bloc cu 10 apartamente, proaspăt renovat. E mult de muncă dar ai casa și masa asigurate. În alte privințe n-ai de ce să-ți faci griji. Eu sunt avocat, om respectabil și cunoscut, n-am intenții ascunse, poți sta liniștită.

Fata îl privea tăcută, gânditoare, iar neîncrederea i se citea în ochi.
⸻ Sunt și cetățean american, nevasta și băiatul sunt în America, a adăugat David zâmbind malițios, chiar crezi că m-ar interesa o mucoasă ca tine? Eu îi fac prin asta o favoare Dianei, colega ta și prietena mea din copilărie, dar și unui prieten olandez. Așa că ia zi odată, vrei sau nu? Că-s om ocupat și n-am timp de fițe! s-a răstit enervată, matahala.
⸻ Bine. Sunt de acord. Vin. Când plecăm? a întrebat fata, cu inima cât un purice și vocea și mai pierită.
⸻ Săptămâna viitoare, miercuri sau joi. O să te sun să-ți spun sigur și ora la care să fii gata. Da’ vezi, nu-ți lua nu știu câte țoale, că n-am loc în mașină. O geantă mică și-atât. Ai înțeles?
⸻ Da, am înțeles!

     Pentru doar o lună n-am nevoie de prea multe, oricum, haine de lucru pentru curățenie și-atât, și-a spus fata în gând…

 

**********************************************

 

„Pentru că vreau. Și pentru că pot.” Două propoziții. Ca două sentințe. Care au schimbat un destin. O viață. Și au început o poveste. Aș vrea să pot spune că-i o poveste frumoasă, de dragoste și plină de aventuri minunate. Dar aș minți. Iar eu nu știu să mint…

Fragment din „Eu. Și atât.”

Cu drag și cu iubire,

Aura.

Aura B. Lupu – Copyright © 2019. Toate drepturile rezervate.

 

 

 

4 gânduri despre „Eu. Și atât.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.