Frustrări

Am frustări și eu, ca tot omul. Am și eu stări de revoltă și indignări. Când simt că parcă am mâinile legate, gura astupată și-s neputincioasă, atunci mă-nfurii cel mai tare. Când nu pot face mai nimic e apogeul lor.

Senzația e ca atunci când te uiți la un film, știi că personajul tău favorit o să pățească ceva, vrei să schimbi firul acțiunii, deznodământul, dar nu poți, degeaba te agiți, gesticulezi și strigi, regizorul are alte planuri și „tufe meciul” la final, omorându-ți personajul și lăsându-te c-un gust amar…

Cam așa simt câteodată-n realitate: că indiferent cât mă agit, cât încerc să avertizez, să semnalez, vorbesc ca tuta la pereții, fără niciun rezultat. Și, după ce se-ntâmplă fix ce-am prevăzut, apare frustarea și furia. „Păi nu ți-am zis?”…

Ba da, ți-am zis și scris… Dar tot degeaba.

Nu poți deschide ochi cu forța, să-i faci să vadă ce nu vor…

Degeaba bați la uși închise, zăvorâte, care nu vor în ruptul capului să se deschidă…

Nu poți să strigi suficient de tare unor urechi astupate, surde chiar…

Frustrările-s amare. Le poți însă schimba prin acceptare. Nu poți interveni în firul narațiunii unui film. Dar poți schimba canalul.

Comuta. Pe altceva. Alt film.

Simplu fapt că ne-amintim la cine-i telecomanda, ne scapă de frustrări.

Cu drag și cu iubire,

Aura.

11/10/2019

4 răspunsuri la „Frustrări”

  1. Da, când realizăm la timp că e la noi butonul. Numai să realizăm…

    Apreciat de 1 persoană

  2. Exact așa simt și eu uneori! Când nu poți face nimic, e ca atunci când stai în dreapta șoferului. Volanul nu e la tine și nici pedalele. Împingi în zadar cu talpa în podea și nu poți frâna, Ridici mâinile în aer dar nu poți lua curba… El vorbește și râde la tine, iar tu stai cu ochii înfipți prin parbriz, la obstacolul din față. Numai tu prevezi izbitura iminentă. El crede că lui nu i se poate întâmpla nimic. Pentru că e el…însuși buricul pământului!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Of, Condei, ai descris și mai bine senzația asta, de neputință, frustrare, teamă, toate amestecate… Mulțumesc! 🙏💙

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.