Alcool

N-am io treaba cine ce face, ce mâncă și ce (și cât) bea. Sau fumează. Fiecare o face pe pielea și pe sănătatea lui. Dar un punct de vedere am, mi-l susțin și-l păstrez: PREA mult din orice-am face, nu face bine. Apoi că mâncăm ca sparții, peste măsură, că fumăm ca turcii, câte 1-2 pachete pe zi, că bem alcool zilnic până picăm sub masă, n-o să mă convingă nimeni că-i un lucru bun. Că nu dăunează și n-are urmări. Că uite, cutare n-a fumat, n-a băut, n-a mâncat prea mult la viața lui și de-aia tot s-a dus pă copcă. Da, de-acord, astea-s totuși cazurile rare iar pe copcă ne cam ducem tăți, din câte știu, dar mai contează și cum și când. Exemplu pot să-l dau și io pe bunu’ meu (Dumnezeu să-l ierte și să-l hodinească-n pace!), da’ invers: a fumat ca o locomotivă și nu țigări de-astea fine ci Mărășești și Carpați, apoi de băut câteva cisterne cred că le putea lega de-olaltă, să facă de-un marfar, de mâncat ce-i drept mai puțintel, știți voi expresia lui, „puțîn da’ bun!” https://aurablupu.com/2018/12/30/2291/  și de-aia tăt o trăit peste 90 de ani și n-a fost bolnav (serios!) niciodată.
Eh, aici e chestia de noroc, zic io. Și de vremuri. Ca să nu-mi spuneți că-n ziua de azi când mâncam stres pe pâine, dacă-i mai dăm organismului și băutură peste măsură-n fiecare zi și vreo două pachete de țigări, suntem sănătoși tun și-o să trăim, și noi, ca moșu’ meu, peste 90 de ani, că nu vă cred.
Și n-o să-mi placă niciodată oamenii beți. Bețivi. Pentru că imediat intru în starea de alertă și-mi amintesc când aveam inima cât un purice, neștiind la ce să mă aștept: o iau sau nu? După cum băga cheia în ușă, știam: dacă nu nimerea yala din prima și bălmăjea a un timp, răsuflam ușurată, era prea beat ca să mă mai bată, adormea pe unde apuca; câteodată pica pe hol și-acolo rămânea. Dar când nimerea din prima era bai, pentru că atunci era nu foarte beat ci numa’ așa, încâinit și cu chef de sfadă; și-atunci o căpătam.
Așa că sorry, oamenii beți, nu-mi plac. Alcoolul nu-i vreun aliat de-al meu. Și de fiecare dată când o să dau de vreun articol ce încurajează abstinența, o să-l distribui și-o să-l promovez.
N-am io treaba cine-ce face, dar punctul meu de vedere îl păstrez.

4 gânduri despre „Alcool

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.