Lavanda

Lavanda – planta minune cu peste 100 de utilizări, a înflorit. O văd peste tot, în fața caselor (cică alungă țânțarii!), în parcuri și grădini, iar de fiecare dată când îi simt mirosul mă gândesc: mmm, ce bine-ar merge un masaj cu ulei de lavandă, o baie parfumată, o cremă cu aromă de levănțică, o plimbare printre lanurile de lavandă din „Provence Mon Amour”… Pasărea mălai visează, nu?

Da, uleiurile esențiale-s super extraordinare și minunate, dar să ajungi să crezi că doar cu ele poți să te și  vindeci boli grave, asta-i deja deraiere, derapaj serios, luat rău pe arătură!

Uleiurile esențiale sunt o alternativă bună de luat în seamă pentru:

  •  îmbunătățirea stării de sănătate – pot ameliora sau chiar ajuta în tratamentul unor afecțiuni: stimulează digestia, calmează spasmele musculare și durerile articulare, îmbunătățesc circulația, au efecte antivirale și antibacteriene, întărind imunitatea și fiind un real ajutor în afecțiunile respiratorii din sezonul rece;
  •  îngrijire și înfrumusețare – unele uleiuri pot tonifica țesuturile și combate celulita, pot trata probleme ale pielii, îngrijesc și tonifică părul casant, îmbunătățesc aspectul tenului atenuând ridurile, catifelând și regenerând pielea;
  •  schimbarea stării de spirit și relaxare – sporesc buna dispoziție, alungă stresul, calmează, stimulează memoria, echilibrează și alungă depresia, iritabilitatea, oboseala.

Deci ajută dar pe lângă tratamentul adecvat! Că dacă ai diabet și nu mai iei insulina că bei ulei de trandafir chiar crezi c-o să scapi de diabet peste noapte? Sau dacă ți-a căzut fetița de 3 ani în cap și tu după 5 ore cauți „remedii naturiste să-i restabilești echilibrul”… Doamne iartă-mă și păzește lumea de mame iresponsabile și leagă-le trompele, fă o minune, ceva, cumva!

Putem inspira adânc parfumul florilor de lavandă, putem profita de beneficiile extraordinare ale plantelor medicinale, de efectele curative ale uleiurilor esențiale dar nu mai credeți toate bazaconiile și că prin abracadabra dispare o crăpătură în țeastă!

Doamne apară și păzește!

Am luat-o rău pe arătură, dintr-o extremă-n alta, ba unii se-ndoapă cu hap-uri și se tratează după ureche și de bolile pe care nu le au, că au văzut ei reclama aia la televizor (no astea le-aș interzice, reclamele la medicamente!) , ba alții cred că medicii vorbesc tâmpenii, că ce știu ei, după (minim) 6 ani de medicină habar n-au, așa că mai bine se duc la vraci, că ăia știu cum să-i trateze! Trei picături din piele de șarpe amestecat cu ceai de mușețel, un vârf de cuțit de praf de unicorn și puf! a dispărut boala ca prin farmec!

Beneficiile plantelor medicinale sunt de netăgăduit. Dovedite. Aplicate. Folosite. Dar cu cap!

Uleiurile esențiale au o grămadă de astfel de beneficii. Folosite însă tot cu cap!

Iar mămica aia care-a scris mesajul de mai jos, ar face bine să-nceapă să și-l folosească.

Sau să-și lege trompele!

Azi cu stupoare,

Aura.

19/06/2019

safe_image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 răspunsuri la „Lavanda”

  1. Wow, ador lavandă! Este nelipsita in viata mea! 💓

    Apreciat de 1 persoană

      1. Zi minunata va doresc!🤗💓

        Apreciază

      2. Mulțumesc din suflet, la fel și ție îți doresc! 🙏❤️😍🌹🦋🌈🌸💙

        Apreciază

      3. Cu mare drag! Mulțumesc frumos!🙏💓🤗

        Apreciat de 1 persoană

  2. Cumplit, exemplul, nu știu de pe ce forum e, dar copilul e în pericol, are sincope, trebuie dus de urgență la medic pentru investigații!

    Apreciat de 2 persoane

    1. De-acord! Sper ca măcar un părinte să fi fost mai responsabil în casa aia și să fi dus fetița la spital. 😦 E… halucinant, mie nu-mi vine să cred și tot nădăjduiesc că nu-i adevărat…

      Apreciat de 1 persoană

  3. Nu ştiam că are atâtea beneficii. Sigur, cum ai spus, folosită cu cap.
    Îmi place mult să privesc câmpurile de lavandă e o privelişte de vis!
    Vreau să cred că avea dreptate cea care a scris pe undeva că acest mesaj a fost scris de o tipă care s-a săturat de prostiile emanate de „mămikile” puţin defazate, să nu le spun altfel. Spunea că intenţionat a fost scris, să vadă reacţii, că de fapt tipa e perfect normală. Prefer să cred varianta asta, nu mă pot gândi că e adevărat.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ioi ce bine-ar fi!!!
      Și io prefer varianta asta, de ieri de când am citit mă „bântuie” 😳 Cum să fii atât de iresponsabilă?
      Da, chiar și-n glumă e sinistru dar no, orice numai să nu fie real!
      🙏
      Te-mbrățișez Potecuță, uite, mai bine ne-nvârtim într-un câmp cu lavandă, vrei? 😍💜💜💜

      Apreciază

      1. Am înţeles că mesajul a fost postat pe un grup de mămici sau un forum, ceva. Oricum, din păcate, chiar există astfel de cazuri. Sigur, nu atât de grave, dar sunt discuţii în care mămicile cereau sfaturi de tratament acasă, cu foi de varză pentru diverse afecţiuni ale copiilor. Şi în contextul ăsta a fost postat mesajul, pentru a evidenţia inconştienţa multora. Nu ştiu, prefer şi eu varianta asta.
        Vreau, cum să nu? Hai! Te îmbrăţişez şi eu cu drag!

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.