Run

Am febră musculară. De parcă m-a bătut cineva cu bota îmi simt fiecare mușchi, fiecare (urmă de 😜) fibră. N-am mai alergat de-un an. Ultimele două dăți nu se pun, alea-au fost niște încercări amărâte și nereușite de repunere în funcție a trupului lâncezit. Aveam momente de revoltă când mă apuca dorul de fugă dar văzându-l pe Edi brusc animat și sărind (cât îl mai țineau balamalele) în fața ușii, renunțam. Știa de fiecare dată când voiam să alerg și, obișnuit în atâția ani s-o facem doar împreună, să-l las acasă era ca și când l-aș fi abandonat. Așa c-am renunțat.

Acum pot zice c-am început să încerc s-alerg, că dac-aș zice că alerg aș minți, după o jumătate de tură eram deja cu limba de-un cot, fără suflu și cu ochii bulbucați de efort.

Și-mi este încă foarte greu să alerg fără să și plâng. Îl văd pe Edi, cu urechile fluturând și tot cu limba de-un cot alergând alături de mine, fiecare cu gândurile și preocupările lui.

Se îndepărta când și când de pistă, mai pișa un stâlp, mai fugărea un iepure, mai alunga o cioară dar revenea lângă mine la un singur semn, dând agale din coadă și privindu-mă circumspect cu coada ochiului, să vadă dacă-l cert. Dacă scăpa nesfădit, mi-o lua țanțoș înainte, de parc-ar fi zis: „Eee? Cine-i șefu’?”. Da, el era.

Cam de la a 7-a tura de teren se sătura (și plictisea) de alergat iar când ajungeam în dreptul porții, spre ieșire, îmi atrăgea „delicat” atenția, adică se băga-n picioarele mele, împiedicându-mă. Iar dacă-l certam se uita cu niște ochi nevinovați de Bambi, întrebându-mă parcă din priviri:  „Da’ ce ai dragă? Ce-am făcut? Nu voiai și tu să mergem acasă, că io așa am simțit, c-ai obosit!”.

Bineînțeles că n-avea lesă, nu era nevoie, oricine-ar mai fi fost pe teren nu-l interesa și nu deranja pe nimeni, alerga lângă și-n același ritm cu mine, fără să le arunce mai mult de-o uitătură scurtă și-atât.

Da, am început să-ncerc s-alerg. Și-n fiecare zi încerc și să nu plâng, să regăsesc doar plăcerea mușchilor încordați, transpiratul prin toți porii și admiratul naturii. Ieri mi s-a alăturat pe pista, cum altfel decât țanțoș? un fazan. A fost musai să mă opresc și să-l filmez, s-a îndreptat direct spre mine, fără gram de frică, de parcă crescuse la mine-n ogradă.

Și, culmea, când a trecut pe lângă mine parcă m-a-ntrebat: „Eee, cine-i șefu’?”.

Cin’ să fie? Tu!

Aura B. Lupu

24/05/2019

P.S. Știe cineva ce mănâncă fazanii? Că tare mă tem să nu-mi ceară și „vamă” azi… 🤣

 

 

 

 

Eroare
Acest video nu există

 

 

 

 

11 răspunsuri la „Run”

  1. Avatarul lui Oazapentrufluturi Amd
    Oazapentrufluturi Amd

    Am citit tot mesajul am văzut şi filmuleţu.Poţi încerca să-i dai firimituri de pâine,boabe de grâu că e un fel de găină doar.N-o să te muşte….

    Apreciat de 2 persoane

    1. 🤣 Mulțumesc Ana, o să-ncerc. Poate-i pun și lesă…

      Apreciază

      1. Avatarul lui Oazapentrufluturi Amd
        Oazapentrufluturi Amd

        P.S. am uitat să te felicit pentru că iubeşti sportul, că alegi.Şi mă gânesc că poate ar trebui să îţi iei alt căţel, să-l iubeşti şi să te bucuri la fel ca cel pe care l-ai pierdut…………

        Apreciat de 1 persoană

      2. În momentele grele cu Edi am zis că n-o să-mi iau alt câine-n veci, dar acum știu c-o să vină momentul când o s-o fac. 🙂 Sportul e parte din mine, dacă-mi lipsește mișcarea… e bai. Mulțumesc! 💖

        Apreciat de 1 persoană

  2. Eşti delicioasă, Aura! Am alergat pe lângă tine, dar să ştii că am abandonat cursa repede că leşinam. Am rămas pe bancă şi m-am bucurat de text.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc din suflet Potecuță!

      Apreciază

    2. Ție ce să-ți aduc, dacă mă aștepți pe bancă? 🥰❤️🌹💝

      Apreciază

      1. Îngheţată 😀
        Şi ceva să hrănim curajosul ăla care n-are nicio treabă 😀

        Apreciat de 1 persoană

      2. Gata, ne-am înțeles. 😍 Ana zice să-i duc boabe de porumb sau firimituri de pâine, deci am rezolvat și cu el. 🥰 Te îmbrățișez Potecuță! 🤗

        Apreciat de 1 persoană

  3. M-am simțit și eu cu musca pe căciulă. S-au dus vremurile când făceam 30 de kilometri într-o alergare. 😦
    Îți doresc multă ambiție în continuare!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc Petru, să fie! ❤

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.