Abuz 2

Da, suntem mame, soții, fiice, surori, nurori etc. dar nu suntem doar atât.

Iar fiind toate astea nu înseamnă să fim sclave, servitoare, saci de box, incubatoare receptoare de spermă ș.a.m.d.

Scriu asta pentru că am fost stârnită de ceea ce-am văzut ieri pe stradă. O femeie tânără, frumoasă, era lovită cu piciorul și pumnul de-o bestie care-i striga: „Ik maak je kapot!” (adică te distrug, te-omor). M-a întors pe dos, a scos la suprafață tot…

Da, eu am ales să NU rămân un „nime-n drum”, o femeie de nimic, un sac de oase, o proastă, o tâmpită, o curvă, o depravată, o frigidă, un „fel-formă de fomeie” ce nu merita nici să-i șteargă papucii „bărbatului” ei.

Da, eu am ales să NU rămân o nulitate, o deșirată, o mamă denaturată, o femeie care nu merita NIMIC altceva decât pumni și palme, urmate de-un „futai” pentru ca să-i arate el cine-i șefu’, pentru ca s-o pună el la locul ei!

Viol conjugal? Ha! Cine te-ar fi crezut? Nu te credea nimeni nici când îți vedea vânătăile de pe față, iar dacă le vedea, prefera să creadă c-ai meritat-o.

Eh, a bătut-o și ce? Așa-i trebuie! Cine știe ce-o fi făcut!

Așa ca da, oi fi io mamă și nevasta și fiică și ce mai vreți voi, dar pe mine nu asta mă definește.

Și-am înțeles-o într-o singură secundă hotărâtoare, ce mi-a schimbat viața complet. Secunda aia când mi-am dat seama că, trecând prin iad și pe lângă moarte am făcut-o singură-singurică, fiind EU. Și atât. Nu mama „lui”, nu fata „lui”, nu nevasta „lui”, ci EU. Și atât.

Am citit undeva, nu mai știu sigur cine-a zis-o (cred că regele Mihai) că: În momentele cruciale rămâi singur”. Și exact așa e.

Așa că nu renunțați la voi înșivă ca să fiți doar mame, doar neveste, doar nurori etc., pentru că sunteți mult mai mult!

Sunteți în primul rând ființe libere care au dreptul să trăiască așa cum vor și lângă cine vor. Au dreptul să-și decidă singure soarta, au dreptul să fie iubite, să iubească și să trăiască cum doresc.

Să te sacrifici de dragul copiilor sau pentru siguranța financiară, sau ca să-ți păstrezi casa, mașina și confortul, sau ca să nu râdă lumea de tine și să nu-ți faci familia de râs, astea-s scuze și pretexte.

Meriți să trăiești alături de oamenii care te apreciază, te respectă și care te iubesc cu-adevărat.

Pe ceilalți care doar te folosesc, te umilesc, te hulesc, te neagă, îți sapă încrederea în tine și șterg cu tine pe jos, nu-i accepta!

Abuzul are multe forme. Multe-s trecute sunt tăcere, sunt tabu, nu se discută, nu se pomenesc.

Dar, chiar și trecute sun tăcere, ele tot există.

Și-abia atunci când o să le recunoaștem și-o s-avem curajul să discutăm despre ele, o să-nceapă să dispară, încet-încet.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

16/05/2019

Romanul „Eu. Și atât” în curând la Siono.

Mulțumesc.

15 răspunsuri la „Abuz 2”

  1. Asa e, Aura, sint multe abuzuri, si fizice, si psihice, le-am cunoscut si eu pe ambele, putine vorbim despre ele, exact din motivele spuse de tine in ambele articole, jena, tabu etc… Intii trebuie sa-ti iei inima-n dinti si sa vorbesti cu tine insati despre ele, apoi abia cu ceilalti si e infinit de greu.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Îmi pare rău Issabela c-ai trecut și tu prin asa ceva, clar e nevoie de vorbit, de scris, de scos la suprafață pentru că, din experiență știu că doar așa începe vindecarea. Nu-i ușor mai ales față de tine să recunoști că te-ai lăsat folosită umilită, batjocorită în halul ăsta dar odată ce-o faci îți dai seama că de fapt nu ai de ce să te învinovățești. Te îmbrățișez cu drag! ❤ ❤ ❤

      Apreciat de 2 persoane

  2. Dureros și sunt cazuri în care bietele femei stau cu bestia pana la ultima respirație, din păcate. 😔

    Apreciat de 2 persoane

    1. Ana May… asa este, din păcate, articolele mele au fost „stârnite” de ce-am văzut chiar ieri pe strada. O femeie frumoasa, tânără, lovita cu piciorul și cu pumnul de-un animal care-i striga: „Ik maak je kapot!” adică „Te omor!”… 😦 M-a întors pe dos, mi-a adus la suprafață tot…

      Apreciat de 2 persoane

  3. Din păcate, sunt dureros de multe femei care nu au curajul ăsta, care au devenit scavele propriilor gratii, care nu mai pot vedea singure soluţia. E nevoie să ştie că se poate altfel.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Doamne, cât îmi doresc sa știe! Te îmbrățișez Potecuță. ❤

      Apreciat de 1 persoană

  4. Ceea ce este trist este ca aceste răbufniri sălbatice nu țin nici de nivelul de educație al individului, nici de nivelul de civilizație al societății. Ele țin de caracterul persoanei. De răutatea, orgoliul, nervii, pe care nu reușește să și le controleze. Ori poate că nici nu crede de cuviință că ar trebui să aibă un alt comportament. Se bazează pe neputința și frica celei /celor (că uneori sunt și copiii la mijloc) pe care-i chinuie.

    Apreciat de 3 persoane

  5. Avatarul lui Oazapentrufluturi Amd
    Oazapentrufluturi Amd

    Am descoperit într/un timp pe facebooooook un grup care milita împotriva acestor abuzuri.Se cerea înăsprirea legilor. Cât a trăit Israela Vodovoz, vedeta cea căsătorită cu un bărbat mult mai tânăr, căci despe ea spun, grupul a evoluat mult…aproape a reușit schimbarea legii.Ea s-a stins spun eu, mai ales din cauza abuzurilor sotului, care și în yiua de azi e un bețiv și un drogat ce locuieste pe străzi.S-a oprit lupta Israelei, s-a topit si grupul…….iar abuzurile continua! TRIST!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Spre rușinea mea nu știu cine e Israela… dar abuzurile da, continuă din păcate peste tot în lume, chiar și unde-s legi mai aspre. Io tot sper la o schimbare în mentalitatea femeilor, să nu mai accepte abuzul și să nu se resemneze. Mulțumesc! 🦋🦋🦋🦋🦋

      Apreciat de 2 persoane

      1. Avatarul lui Oazapentrufluturi Amd
        Oazapentrufluturi Amd

        Femeile se căsătoresc din iubire, unde e iubire nu se înșeală și nu apar conflicte de genul acesta.Bărbații, mulți consideră femeia un accesoriu, o slugă și nu un suflet ca și ei. Femeia ajunsă pe mâinile unui astdel de bărbat cu greau își mai recuperează viața !

        https://www.facebook.com/groups/893113990797184/ aici este grupul creat de dumneaei. Moartea sa e sub semnul intrebării incă…………

        Apreciat de 2 persoane

      2. Mulțumesc mult! ❤ Of… ce păcat!

        Apreciază

    1. 🙏 din inimă! 🌹❤️💙🦋😍

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.