Lampa lui Aladin

Te confrunți cu probleme financiare? Ai datorii? Banii nu-ți ajung de la o chenzină la alta? Musai să iei în permanență bani împrumut? Simți că ești prins într-o capcană, că ești într-un cerc vicios din care nu mai știi cum să ieși?
Dacă ai răspuns cu da și doar la una dintre întrebările de mai sus e clar, nu?
Acuma știți că-i moda să combați problemele și greutățile cu afirmații pozitive.
Da’ io n-o să vă dau ca tema de casă trei propoziții de genul: „De azi înainte sunt bogat”, sau „Începând de-acum grijile mele au dispărut” sau „Nu mai am nicio problemă cu banii și facturile mele sunt achitate de duhu’ din lampa lui Aladin 😜”, că m-oi alege cu „urări de bine” de la cei cu capul – încă! – pe umeri.
Ceilalți care vor să mă întrebe de unde să-și cumpere lampa dați-i pace, nu mă mai întrebați că sunteți în magazinul greșit. Vânzătorii de iluzii îi găsiți pe alte pagini, nu la mine pe blog . 😉
Io o să vă dau alte teme de casă, mai grele și mai complicate, de abracadabra nu mă ocup.
Păi dacă vrei mai mulți bani, găsește o modalitate să-i faci. Ho, nu vă apucați de tipărit și scos la imprimantă că nu-i ok, da? Va prind ăștia „ozomperț” și vă leagă! Așa că fiți cuminți, da?
Io mă refer la o modalitate cinstită de ai face.
Fă bani dintr-un hobby.
Uite, de exemplu io: (știți că nu dau exemple de la alții, că nu-i frumos să furi idei) îmi place să fac masaj și reflexologie. Mi-am descoperit talentul ăsta încă de copil, când pe tata îl dureau șalele foarte tare (a și fost internat de multe ori) iar io, vrând tare să-l ajut, m-am apucat să-i frec stinarea. Surpriză a fost când i-am găsit imediat locurile blocate și durerea i-a cedat. O abilitate pe care încă o mai am (dacă nu mă credeți întrebați-l pe Adi).

Sau când Sergiu de pe la 5 anișori a început să aibă migrene, doar ținându-i căpșorul în mâini, adormea.
Când am venit în Belgia am știut că-i musai ca abilitatea asta să o folosesc.
Și-am folosit-o cu succes! După 3 ani de Belgia, veniți aici cu mai nimic, neavând surse stabile de venit (a se-nțelege locuri de muncă cu contract) ne-am cumpărat casă. Iar aici, chiar dacă iei împrumut ipotecar din bancă, e nevoie să ai tu banii pentru notar și celelalte costuri, care nu-s de ici, de colo…
În 3 ani, pornind de la zero, am strâns banii cu care am achitat notarul și restul cheltuielilor aferente.
Deci… abracadabra n-o să vă spun c-a fost. Duhu’ din lampa lui Aladin nici el. Ci pur și simplu muncă multă. Determinare. Și nu doar eu ci toți! Cu Adi și băieții împreună. Cent cu cent!
Nu ne-am întins atunci mai mult decât ne era plapuma! Asta-i următoarea temă pe care musai să v-o dau. Nu te duci în vacanțe la munte și la mare (prima noastră vacanță a fost în 2014, după 7 ani de Belgia!), nu cheltui banii aiurea, nu-ți cumperi chestii extravagante, ceasuri, telefoane, bemeveu, televizoare ultima generație și tot felul de prostii. Alea pot să aștepte! Îți cumperi doar strictul necesar: hrană, (fără icre de Manciuria și somon, ok?) și îmbrăcăminte. Te limitezi la necesarul imediat. Plătești doar cheltuielile aferente: gazu’ apa și lumina! Și ai mare grijă la cât consumi! Că dacă vara ție îți merge centrala o să ai surprize la recalculare.
Îți socotești fiecare bănuț!
Niciun cent nu-i neglijabil, dacă chiar vrei să ai mai mulți bani.
Fă bani și din piatră seacă! Și orice muncă ți se-oferă, NU REFUZA!
Nu-ți căuta scuze, nu te complace. Profită cât ești tânăr și încă poți munci! Învață continuu. Perfecționează-te pentru ca cei care-ți caută serviciile să fie tot mai mulți. Oferă servicii de calitate. Fă-ți un renume. FII CINSTIT!
Pentru că asta-i ultima tema pe care v-o mai dau: orice ban câștigat să fie cinstit. Să știi că seara pui liniștit capul pe pernă. Că ești mulțumit și împăcat. Că n-ai furat și nu ai păcălit pe nimeni și tot ce ai, e câștigat pe munca și pe zoala ta!

Succes!

 

Cu iubire,

Aura B. Lupu

Hamme,

13/03/2019.

 

4 gânduri despre „Lampa lui Aladin

 1. Eu am un principiu „mostenit”: nu contează atât de mult că-ți bani „îți întra”, ci că-ți bani „îți ies”!
  Poți câștiga foarte mulți bani și 😘dacă ești cheltuitor nici măcar sa nu-ți ajungă, darămite sa mai și economisești!

  Apreciat de 3 persoane

 2. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

  Da’ io n-o să vă dau ca tema de casă trei propoziții de genul: „De azi înainte sunt bogat”, sau „Începând de-acum grijile mele au dispărut” sau „Nu mai am nicio problemă cu banii și facturile mele sunt achitate de duhu’ din lampa lui Aladin 😜”, că m-oi alege cu „urări de bine” de la cei cu capul – încă! – pe umeri.
  Ceilalți care vor să mă întrebe de unde să-și cumpere lampa dați-i pace, nu mă mai întrebați că sunteți în magazinul greșit. Vânzătorii de iluzii îi găsiți pe alte pagini, nu la mine pe blog . 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.