Grupuri-grupușoare-grupulețe

Acuma s-ar putea s-o iau – iar! – peste cap cu postarea asta da’ nu mă pot abține. 😜😂

Face-bucu s-a apucat de curățenie și-a fugărit de-amiază grupurile-grupușoarele și grupulețele. E plin acuma de proteste, văicăreli și de cât de nedreaptă și incorectă e o asemenea faptă. Dar înainte de-a ne lamenta și de-a ne da cu curu’ de pământ că vai cum și-a permis, da’ vai de mine ce-a făcut Țucănbergu ăsta, ar fi bine să ne-aducem aminte că face-bucu e moșia lui tac’su, (vorba vine!) nu-i moșia noastră, că noi suntem doar simpli pasageri, nu proprietari, și că Țucănberg poate face ce vor mușchii lui și când.

Ne-am obișnuit să ne bălăcărim și să ne lăfăim pe un domeniu care nu-i al nostru și nici a lu’ tata, dar, ca de obicei când suntem tolerați, devenim obraznici. Iar când ni se mai amintește din când în când că ne-am cam întins mai mult decât ne este plapuma, tot noi sărim de cur în sus: „Da’ di ce?”.

Pai uite-așa, pentru că multe din grupurile astea (în care de cele mai multe ori ești băgat cu forța, fără să te-ntrebe nime’ dacă vrei sau nu să faci parte din „Mămici, tătici, pupici, cosmetice minune etc.”) sunt făcute de-a lela. Iar când zici că no, hai că rezonezi cu grupu’ ăsta, rămâi în el și-ncepi să postezi, iar din zecile de mii de membri nimeni nu se obosește să citească ce-ai postat. Care-i rostul  unor astfel de grupuri atunci?

Stai să vezi veselie când s-a apuca de șters conturile false, apoi smuls de păr din cap și dat de ceasu’ morții „că-cum” a îndrăznit!

Da’ vai ce bine-ar face! Când n-ai poză de profil, când la informațiile despre tine nu apare nimic, când numele tău este fictiv și nu-ți asumi cine și ce ești, bîști! Ce-am observat e că cei mai virulenți și agresivi sunt tocmai ăștia, despre care nu poți afla și vedea nimic! Daaaaa, e foarte ușor să-njuri, să comentezi caustic și să fii viteaz ascuns după o poză cu Van Damme. 😉

Io am băgat la tărtăcuță sfatul unei cititoare când m-am trezit anul trecut cu contul blocat, absolut tot ce postez să și salvez în calculator, că nu se știe niciodată.

Și dreptate a avut, dacă se-nervează nenea Țucănberg și-nchide face-bucu, rămânem fără nimic! Nici tu poze, nici tu amintiri, nici tu postări.

Și-ar fi bine să ne amintim că suntem invitați, nu proprietari!

Și să ne-ntindem doar cât ne este plapuma. 😉

Hai că v-am țucat!

Cu iubire,

Aura.

19/01/2019

Hamme.

9 răspunsuri la „Grupuri-grupușoare-grupulețe”

  1. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, cred că am înţeles din ce-ai spus tu. Sau mă rog, o idee mi-am făcut.
    Eu îmi păstrez pozele-n calculator, niciodată nu am considerat că FB-ul e loc de păstrare a lor. Când încă eram activă pe cel personal, era totuşi loc de socializare, nu de paradă a pozelor personale sau cu pisici care conduc avioane.
    Acum, cu conturi false şi şterse, da, e adevărat că sunt mult prea multe. Însă sincer, aş opta pentru altceva: între un cont cu nume, prenume, poză care înjură pe unde poate agăţat de ideea libertăţii de expresie şi unul nu nickname care-şi vede de treaba lui, sincer, pledez oricând ca primul să fie şters.
    Să ai o zi frumoasă, Aura!

    Apreciat de 1 persoană

    1. ❤ ❤ ❤ Mulțumesc draga mea , o zi frumoasa și ție!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Nu ştiu să fac inimuţe. Dar ti pup şi trimit şi eu: inimuţă, inimuţă, inimuţă 😀

        Apreciat de 1 persoană

      2. 🤩😂💖💖💖💖💖💖💖💖💖

        Apreciat de 1 persoană

  2. Nu ar trebui să mă bag în seamă pentru că nu mai am cont de Facebook, dar am avut și înțeleg ideea, dar bine le mai zici 😁👍🏻

    Apreciat de 1 persoană

    1. 😍😁 bagă-te cât vrei in seamă, chiar te rog! 💝🙏 Și mulțumesc.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Umm, ce e ala facebook? :-)))
    Eu cand am timp vin aici, pe WordPress unde e lumea buna, nu pe facebook.
    O saptamana minunata sa ai, draga Aura!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumesc frumos draga mea, la fel și ție! ❤

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.