Hope. Faith. Love.

Să-mi fie rușine!

Să nu mă mai plâng vreodată și să nu mă mai vaiet pentru că Doamne! câți alți oameni amărâți și încercați sunt pe lumea asta!

În Hamme se construiește la greu. Aici n-a fost criză niciodată, apar blocuri și clădiri peste noapte, se sapă șanțuri, se schimbă drumuri etc. într-o veselie!

Cu săpatul din fața casei mele recunosc că n-am fost prea fericită, au spart trotuarul, au schimbat țevile și l-au umplut provizoriu cu nu știu ce, dar e o mizerie pe care-o cari în casă, praf (noroi atunci când plouă) și asta chiar acum, înainte de Crăciun. M-am tot văietat și m-am ofuscat degeaba, pentru că cei care au avut lucrarea cu spartu’ cică nu o au și pe aia cu reparatu’, că-s altă echipă ce numai n-a mai apărut… Dorei văd că sunt destui și aici în Belgia…

Eh, ieșind io azi la plimbare, am descoperit că alți bieți oameni sunt baricadați în case, drumul lor nu mai există, nu mai este decât pământ, magazinele își pierd clienții pentru că n-ai cum să mai ajungi la ele, iar praful și mizeria din fața casei mele-s nimic pe lângă ce-i acolo.

Dezolant. Multe zone arată ca după bombardament. Știu că-i ceva ce trebuie făcut însă și-au ales un moment „à la Dorel”: iarna, înainte de Crăciun…

De fiecare dată când mă plâng de ceva, dau de-o o situație mult mai gravă decât a mea. Și-abia atunci realizez că de fapt sunt norocoasă. Este o vorba: „Ferește-mă Doamne de mai rău!” și uite că așa e, indiferent cât de greu crezi că-ți este ție, altuia îi este poate și mai greu. În comparație cu greutatea lui, a ta e floare la ureche!

Mesajul pe care l-am primit azi mi-a deschis ochii și mi-a îngreunat umerii. M-a responsabilizat…

O femeie greu încercată mi-a mulțumit pentru ceea ce scriu, mi-a spus că îi ofer speranță. Că indiferent cât de grea i-a fost ziua, când vine acasă de-abia așteaptă să citească ce am scris; că doar citind deja se simte mai bine, mai ușoară și mai încrezătoare.

Da, în comparație cu povestea ei, eu chiar nu am dreptul să mă plâng.

Toți avem povești de viață. Toți poate-am fost greu încercați. Și fiecare poveste pe care o aud în ultimul timp mă răscolește; iar ceea ce-mi spun povestitorii mă copleșește.

„Citind ceea ce scrii, avem speranța de mai bine, dacă tu ai reușit, înseamnă c-o să reușim și noi.”

Când treci printr-o-ncercare, o situație grea, auzind că și altcineva a reușit să treacă cu bine, capeți putere. Capeți avânt. Capeți speranță…

Eu, azi, pe-a mea mi-am regăsit-o.

Mulțumesc.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

12/12/2018

Hamme.

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un răspuns la „Hope. Faith. Love.”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.