💖 Femei – II 💖

Când vine de la serviciu, Adi-i circumspect. Nu știe niciodată cine-l așteaptă acasă: Ileana Cosânzeana sau Muma Pădurii. De obicei bagă încetișor capu’ pe ușă, să tatoneze terenul și să vadă dacă nu zboară vreo farfurie spre el. Dacă-i liniște, mai bagă și-un picior… Bun. Adulmecă aerul… miroase a mâncare, e ok. Miroase a ars… îi bai. Nu miroase a nimic, mai bine pleacă și se plimbă înc-o juma’ de oră. Glumesc, vă dați seama, nu? Dar trăirile mele au fost dintotdeauna extreme. Și fluctuante. Amu-s în al nouălea cer, în secunda următoare mă smiorcăi (știți cum e în perioada aia speciala din lună, nu?). Pentru un bărbat să înțeleagă asta e foarte greu, de-a dreptul imposibil. Cum să sari așa, de la o stare la alta?
Femeile astea, dom’le… Zi-le femei și dă-le pace. Dar nu asta-i frumusețea? Nu asta-i atrage oare?
Să nu știe niciodată la ce (sau cine  ) să se-aștepte. Să nu fim doar dulceața vieților lor (care, fie vorba între noi, fără muieri sunt cam anoste, incolore, inodore și insipide) ci și sarea și piperul lor.
Să-i facem să simtă că traiesc pe lumea asta și că traiul ăsta-i o aventură și-o provocare continuă. Acum să-i iubim, iar în secunda următoare să nu mai vrem nici să-i vedem. Acum să fim blânde și caline ca niște pisicuțe care torc și-ntr-o clipită să ne transformăm în fiare, ce pot să zgârie și să muște la fel de ușor cum pot și alina. Să fim și gospodine care fac de toate, gătesc și spală, fac curat, dar când ajung în pat să devină și-amante și iubite, nu doar soții supuse și cuminți. Să fim și scorpii dar și zâne bune. Pisici, dar și tigroaice. Eve, dar și Marii.
Capacitatea unei femei de-a iubi și de-a se reinventa cred că-i infinită. Dar asta lângă bărbatul potrivit. Care-i face sufletul și trupul să vibreze, ea poate să renască și să se transforme în orice are EL nevoie. C-o singura condiție: să o iubească. Exact așa cum e.

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu

21 octombrie 2018

Fragment din „Trăirile Aurei”; cartea o găsiți în librăria St.O.Iosif din Brașov și pe site-ul editurii Libris. Mulțumesc!

https://www.libris.ro/trairile-aurei-vol-2-aura-b-lupu-LIB978-606-029-131-2–p13043428.html

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

 

5 gânduri despre „💖 Femei – II 💖

 1. Dech! Acum eu ce să zic…Să fiu galant ca soțul Adi și să zic: Daaa! Așa e! Ești minunată oricum ești…
  Să fiu cinstit și să zic în numele tuturor bărbaților: O accept pe Muma Pădurii, dar tot mai mult îmi place de Ileana Cosânzeana și nu-mi pasă nicidecum femeie, de mâncarea ta compromisă. Căci dacă adaugi doar puțin din acel „fainoșag” al delicateții feminine, nimic nu mai contează. Tu știi bine că printr-un zâmbet ori un sărut, poți drege orice.
  Mai bine vă răspund citându-l pe Nichita Stănescu: …„Ce bine că ești, Ce mirare că sunt”.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Ooo, da’ soțul Adi nu-mi zice că-s minunată, ba din contră, îmi spune că-s tutulucă, împiedicată, mucoasă şi apucată… O acceptă şi el pe Muma, îi place de Ileana da’ pe Aura o iubeşte de-a dreptu’ 😉 şi asta-i mirarea mare, nu? Dar iubirea ne face să fim. 💖 Te-am țucat Condei şi-o noapte bună îți doresc.

   Apreciat de 1 persoană

 2. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

  Să fim și gospodine care fac de toate, gătesc și spală, fac curat… dar când ajung în pat să devină și-amante și iubite, nu doar soții supuse și cuminți.
  Să fim și scorpii dar și zâne bune. Pisici dar și tigroaice. Eve dar și Marii.
  Capacitatea unei femei de-a iubi și de-a se reinventa io cred că-i infinită. Dar asta lângă bărbatul potrivit. Care-i face sufletul și trupul să vibreze, ea poate să renască și să se transforme în orice are EL nevoie.
  C-o singura condiție: să o iubească.
  Exact așa cum e.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.