Întoarcerea (la rădăcini)😉

N-aș fi crezut c-o să ajung vreodată să mă gândesc serios – și pe bune! – la întoarcerea în România.
Când am hotărât să ne stabilim aici, în Belgia, a fost o hotărâre asumată, gândită și luată în unanimitate, de toți 4.
Și tocmai pentru că am decis să rămânem, ne-am cumpărat casă, ne-am dus la școli, cursuri de integrare, am devenit între timp și belgieni (pe cărțile de identitate 🙂 ) adică am urmat toți pașii firești integrării noastre aici, în societatea belgiană.
De adaptat pot spune c-am făcut-o parțial. Sunt diferențe de gândire – și mai ales de simțire – mult prea mari între noi și ei ca să pot afirma că ne-am adaptat 100%; noi suntem popor latin 🙂 (calzi, inimoși, primitori, amabili, etc.). Ei sunt popor germanic. Reci. Mai mult nu spun că știți voi bugăt de bine diferențele. Mulți le-ați și simțit pe propria piele. 😉
Asta însă n-ar fi fost un impediment în rămânerea noastră aici.
Atâta timp cât îmi este mai bine decât în România, cât timp drepturile nu-mi sunt încălcate și libertatea de-a trăi așa cum vor mușchii mei nu-mi e îngrădită, peste aere, răceli și fumuri pot trece fără probleme.
Însă… au apărut altele care mă deranjează pe zi ce trece parcă tot mai mult.
Locuim într-o localitate în care-s tot mai mulți (și mai mulți!) turci.
Amu’ n-aș vrea să mă înțelegeți greșit, n-am nicio treabă nici cu ei, nici cu Dumnezeul lor. Respect orice religie, credință  – sau necredință –, fiecare are dreptul de-a crede (sau nu) în cine și-n ce vrea. Dar cu condiția să primesc același respect în schimb.
Însă când încep să nu mă mai simt în siguranță pe stradă în fustă scurtă sau purtând o cruciuliță la gât… hm… parcă, parcă am ceva de zis.
În România se bate acum monedă cu referendumu’ lu’ pește, fără să se înțeleagă că creștinătatea se confruntă c-o problema muuuuult mai mare decât cine cu cine și-o trage (și unde 😜).
Că musulmanii aproape au ajuns majoritari în multe țări din Europa.
Și că asta-i o problemă.
Când tu, ca și creștin-ortodox ești considerat ghiaur și necredincios.
Când tu, ca și român, ești marginalizat, discriminat și împins în lături, ca să le faci lor loc.
Când tu, ca și cetățean al Uniunii Europene, ești dat la o parte și ți se pun bețe-n roate chiar și când ceri dreptul tău, iar ei primesc totul de-a gata și de toate, fără să miște nici măcar un deget.
Când tu muncești, plătești taxe, înveți limba, mergi la cursuri de integrare și faci tot ce ți se cere, însă tot nu este de ajuns. Iar ei, turcii, care vin cu tot neamu’, stau pe serviciile sociale, locuiesc câte 8-10 într-o casă, din care maxim 2 muncesc iar restul taie frunze la câini, învârt bilele în mână și pun țara la cale.
Când tu contribui iar ei doar sug.
Și totul în văzul lumii. Totul pe față.
Li se construiesc moschee în timp ce pe noi, creștini ca și ei, de-abia ne lasă să avem biserici în chirie.
Când nouă ni se spune la primărie că: ” În această instituție nu se vorbește engleza, doar olandeza! ” iar turcii au reprezentanta îmbrobodită care se ocupă doar de ei! În turcă, nu în olandeză, evident!
Și exemple mai sunt. Multe. PREA multe.
În momentul în care n-o să mă mai simt în siguranță în țara asta – și nu din pricina gay-lor, că ăia n-au nicio treabă ce port io pe stradă sau la gât, și nici că sărbătoresc Crăciunul sau Paștele nu-i deranjează defel – ci din pricina ăstorlalți care-n câțiva ani o să ajungă la putere, da, atunci cred că e posibil să mă întorc în România.
Și, așa cum le-am mai spus io belgienilor înfumurați, care se declară „open-mind” și că ei nu-s rasiști 😜 , io o să am unde fugi.
Da’ ei?
😉

Aura B. Lupu

Hamme,

28.09.2018

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€1,00

Reclame

Un gând despre „Întoarcerea (la rădăcini)😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s