Mult

Am lăsat ultimele zile din august să treacă fără „face-buc” și fără scris. Ba m-a bătut gându’ să-mi șterg și blogul și să-mi bag… (ceva) în el scris.

 

Da’ credeți c-am putut? Universul mi-a trimis mesaje. 
Toate mi-au mers din rău în tot mai rău. Problemele-au venit unele după altele. Nu trec de una că dau de alta…
No, bag seama că „fircălitu’” nu pot (sau n-am voie!) să-l las.
Înseamnă că altceva-i musai să las în urmă.
Și am lăsat.
O lună august de rahat. Grea. Da’ grea de „tătului”! Atâtea încercări, atâtea întâmplări și-atâtea greutăți c-a fost o lună de coșmar.
01.09.2018. Septembrie. Altă lună. Altă stare? Nici vorbă! Pentru că n-am primit vești bune iar coșmarul parcă nu se mai sfârșește.
Ediță al meu trebuie operat. Miercuri la 10. Și-un sfert. Pentru că are cancer.
Până la ultima lui suflare. Până la ultima bătaie de inimă. Până la ultima sclipire din ochii lui aproape orbi. Io o să mă lupt și-o să-l ajut cu tot ce pot. 
Aseară am fost la clinica veterinară. Azi dimineață iar. Și parcă știe, simte că tot ce i se-ntâmplă este pentru binele lui… A stat cuminte cât i-au luat sânge, cât l-au investigat și i-ai băgat cateterul pentru anestezie. Mi s-a uitat în ochi și-a scheunat un pic, ca și când mi-ar fi zis: „Mama, mă doare!”… Știu Edițu’ meu, știu…
Nu m-am mișcat din sala de-așteptare. I-am ținut căpșoru’ până a adormit. M-am pus lângă el în cușcă, cât încă era sub anestezie. Și m-a simțit! A-ncercat să se trezească dar n-a avut putere… Clătinându-se că un om beat a venit încetișor după mine, pe holul clinicii. A-nceput să dea agale din codiță când l-a văzut pe Adi. Și, bleg, moale și cald s-a lăsat purtat pe brațele lui până la mașină.
Acasă a-nceput să-și revină. Acuma doarme iar.
Mă uit cum respiră. Îl mângâi încet. Și-i șoptesc:
– O să fie bine, Edi.
Știu. E „doar” un câine. E „doar” un necuvântător. Da’ mi se rupe-n paișpe!
Pentru că, pentru mine nu-i „doar”. Pentru mine e „mult”.
Multă dragoste. Multă bucurie. Multă fericire. Multă tandrețe. Multă mișcare. Multă zbenguială. Mult zgomot. Mult haos. Mult lătrat. Mult alergat. Mult adunat. Mulți pupici. Mult mârâit. Multă mizerie. Mult păr. Mulți bani. Multe bătăi de cap. Multe planuri anulate. Multe proiecte întârziate. Multe râsete. Multe pozne. Multe poze. Multe stări. Multe lacrimi. Multe supărări. Multe dureri…
Și cele mai multe amintiri.
O să fie bine.
Pentru că-i musai.

Aura B. Lupu

 

13 răspunsuri la „Mult”

  1. Buna, dragă Aura!
    Sa nu îndrăznești să pleci de pe blog ca ne supărăm.
    Mi-au dat lacrimile cand am citit despre Edita si imi doresc din tot sufletul sa isi revina si ca noua luna tomnatica, septembrie sa iti aduca si bucurii.
    Un sfârșit de săptămână minunat, te pup! 😗⚘

    Apreciat de 1 persoană

    1. Buna Katherine,
      Mulțumesc mult. ❤

      Apreciat de 1 persoană

      1. Cu drag si numai bine!!

        Apreciat de 1 persoană

  2. Vă ținem pumnii și ne gândim la voi cu drag.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Multa sanatate! Multa putere! Vă pup și vă înțeleg.:-(😢😩

    Apreciat de 1 persoană

    1. Mulțumim mult Ioana! ❤

      Apreciază

  4. În luna iulie am aflat că mama are cancer și la o-zi două mi s-a îmbolnăvit și motanul. El a avut și ghinionul să primească un tratament greșit, astfel că o mare parte din suprafața corpului era plină de necroze, avea efectiv găuri în blană și carnea curgea de pe el. Medicii lui i-au dat un prognostic rezervat și ne-au spus să ne așteptăm la ce e mai rău. Pe șase august se împlinesc două luni de când îl chinum cu tratamentele. Dă semne de vindecare. Și mi-am spus în sinea mea că, dacă Kotik( motanul) se va face bine, atunci se va vindeca și mama, oricât de irațională ar fi această concluzie. Nici gând să renunț la blog, am spus acolo tot ce doare, deși era inițial un blog care să povestească despre acele momente pe care le vrei prelungite într-o eternitate. A trebuit să adaug la descrierea blogului „și pentru momente de încercare” ca să fie conform realității. Apoi, deși a fost cea mai tristă vară din viața mea, m-am încăpățânat să scriu despre bucuriile din această vară, ca să continui tradiția enumerării bucuriilor din fiecare anotimp. De ce vă scriu toate astea? Ca să nu renunțați, nici la luptă, nici la blog. Vă doresc putere să treceți cu bine peste aceste încercări. Sănătate lui Ediță! Doamne, ajută!

    Apreciat de 2 persoane

    1. Mulțumesc din suflet Roxi, ce mesaj frumos și puternic! Da, n-o să renunț nici la luptă, nici la scris. ❤ Doamne ajută și mamei tale și lui Kotik. ❤ Te îmbrățișez.

      Apreciază

  5. Cu drag. ❤ Mă bucur că ați luat decizia de a nu renunța. Vă mulțumesc pentru urări! Vă îmbrățișez și eu.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Îmi place cel mai mult când simt iubirea, când o văd. Ea plutește împrejur, ca aerul pe care îl respirăm. Indispensabilă. Ne-am sufoca în lipsa ei. Sunt persoane cărora le e teamă de ea și poartă un fel de măști din acelea, cum au bieții japonezi. Aceia se protejează de noxe. Aceștia se protejează însă de iubire. Și spun: Cum să iubești un animal? Mai bine și-ar lua un copil, să-l crească… Ca și cum o dragoste, o exclude pe cealaltă. Ei de fapt nu iubesc animalul, dar nici pe copilul de care pomenesc. Chiar dacă îl au. Pentru că dragostea e dăruire, nu posesie. Și atunci, dacă unii nu pot sărmanii, să se bucure de toate aceste mișcări, frângeri, zbuciumuri, arome și nectaruri, pe care ți le dă o inimă iubitoare, pe principiul că nimic nu se pierde în natură, se găsesc alții care pot mai mult. Să iubească tot ce ne-a pus Dumnezeu în brațe. Oameni, animale, plante… Natura întreagă. Oriunde vor afla această minune a lumii, pâlpâitoarea fărâmă de viață.
    Iar Aura este o femeie care își iubește pe deplin familia, fără ca asta să o împiedice de a-l iubi și pe Edi. Sau putem întoarce propoziția și sună la fel de bine. Pentru că dragostea nu e un borcan ce s-ar goli dacă iei din el, ci dimpotrivă, simțământul se înzecește. Cu cât iubești, cu atât vei mai iubi încă, mai mult și mai mult.
    Aura mai este și un artist, al cărei talent este să scrie, să exprime în cuvinte emoționante „trăirile” ei. Și le împărtășește, tocmai pentru că știe să iubească
    Iar noi îi mulțumim.

    Apreciat de 1 persoană

    1. 🙏 iar mă înclin cu ochii umezi de emoție… 🙏 Asemenea cuvinte mă emoționează și-mi dau puterea de care, chiar dacă nu o cer, am câteodată mare nevoie. Condei, și eu îți mulțumesc. ❤️🦋🌹🌸

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.