Pattern

Acumulăm frustrări. Adunăm nemulțumiri. Strângem supărări.

Nu cred că-s mulți cei care reușesc să fie-n echilibru și-ntr-o stare ZEN permanentă. Omu’ de rând se lovește zilnic de stări negative. Pe care nu are întotdeauna timp – sau posibilitatea – să le rezolve pe loc și imediat. Și-atunci le acumulează, le depozitează.

Asta până când nu mai are unde, că s-a umplut paharu’ și-i musai să-l golească.

Vine momentul când preaplinul răbufnește.

Din păcate și de cele mai multe ori măgăoaia pică-n cârca celui care n-are de fapt nicio vină.

Nu m-aș fi gândit la asta dacă n-o pățeam și io. 🙂  Știți voi, tăt pățitu-i priceput. 😉 Eh, pricepută nu știu cât sunt dar știu că m-a deranjat foarte tare. Și când ceva mă sâcâie, musai să văd de ce. Și scormonind io cu drag și spor prin labirintu’ minții mele, am dat de momentul cheie, „aha”-ul clarificator. Păi cum să nu mă deranjeze dacă am recunoscut pattern-ul? Poziția ghiocel? Când îți iei șuturi în cur nemeritat? Când ești tras de urechi fără să ai vreo vină? Cred că mulți au trecut prin asta. Cred că puțini au scăpat de revărsarea nervilor și-acumularea frustrărilor.  Ale unui șef, părinte, consort, coleg…

Dar… la rândul nostru, cei care-am fost în poziția ghiocel, facem același lucru și noi. Îl perpetuăm. De asta m-a deranjat atât de tare pentru că și io, la rândul meu, o făcusem de nenumărate ori. Supărările de peste zi, nervii, stresul, ș.a.m.d. de prea multe ori le-am vărsat acasă, în familie. De prea multe ori victime au fost băieții și soțul meu. Ei au suportat consecințele. Dar fără să fie vinovați… 😦

Conștientizarea asta nu-i tocmai comodă. Nu-i ușor de digerat. Dar… Auruc înghite-n sec, trage aer în piept și cere-ți iertare fain frumos. Și, cel mai important, rupe cercul. Ieși din el. „Ce ție nu-ți place, altuia nu face.”  😉 Și într-adevăr, așa e.  ❤

Ăsta-i de fapt secretul.

De fiecare dată când ceva ne deranjează extrem de tare, ar fi bine să analizăm de ce.

De fiecare dată când se-ntâmplă ceva ce ne „roade” și ne sâcâie, ar fi bine să căutăm motivul din spate „ceva”-ului ăsta.

De fiecare dată când cineva ne apasă pe niște butoane, ar fi bine să vedem nu cumva la rândul nostru apăsam pe ale altcuiva?

Rupeți cercurile în care ne-nvârtim până ne-mbătăm de cap. Fiți voi cei care pășiți dincolo de ele. Recunoașteți pattern-urile. Și nu le mai perpetuați. 😉

Un început de săptămână fain vă doresc!

 

Cu dragoste,

Aura B. Lupu

 

 

 

6 gânduri despre „Pattern

 1. Buna seara, Aura!
  Am cateva zile de cand te urmaresc si te citesc cu drag si interes.
  Imi plac subiectele abordate si mai mult decat atat consider ca sunt captivante si reale.
  Citeam acum articolul tau, si fara sa vreau am privit inapoi la nenumaratele momente cand din cauza oboselii, a stresului acumulat de zi cu zi, a unor momente neplacute la serviciu mi-am varsat si eu nervii pe sotul meu, Alex.
  Regret, iti dai seama. Vorba ta, imi cer scuze si el stie ca nu a fost cu intentie si nu poarta ura.
  Uneori atat suntem de prinsi in mreaja sentimentelor si emotiilor traite de noi ca nu mai constientizam ce ar putea simti cei din jurul nostru, desi noi cand suntem neindreptatiti strigam cu patos si durere ca am fost raniti… .
  Zile bune, zile rele trecem cu bine prin ele 🙂
  O saptamana buna, Aura si tot binele din lume!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Bună seara Katherine, îți mulțumesc că mă citești. ❤ Și mă bucur foarte mult c-o faci cu drag și interes. ❤
   Tot ceea ce scriu e inspirat din viața asta a mea, cu bune și rele (așa cum ai scris și tu), de altfel am adunat postările mele (vreo 88) și le-am publicat într-o carte,"Trăirile Aurei", care a ajuns deja la sute de cititori. ❤ Și mă bucur și mai tare că citind articolul meu ai conștientizat că Alex bietu' n-avea nicio vină. 😉 Partea faină asta-i, conștientizând un lucru, data viitoare îl putem recunoaște și nu-l mai repetăm (sau no, măcar ne dăm silința).
   O săptămână faină-ți doresc și eu și te îmbrățișez cu drag. ❤
   Aura.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.