Iulie

Cu fiecare zi ne apropiem de întoarcerea la rădăcini. Nerăbdarea crește și dorul devine tot mai acut. Încă un motiv pentru care iubesc iulie ăsta-i: că vine vacanța (nu cu trenul din Franța ci cu mașina din Belgia în România). Sau cu avionul, depinde de împrejurări.
Nu că nu ne-am dori să vedem și alte țări (alt vis pe care-l am ăsta-i, să străbat lumea-n lung și-n lat). Da, vrem, dar glia străbună ne cheamă, cântecul sirenelor pentru noi ăsta e: o dată pe an să ne întoarcem în țară. Credeam că-n ani și ani o să fie mai ușor, dar nu-i.
Ne-am adaptat. Ne-am integrat aici, zic io, destul de bine. Dar în suflet, tot români suntem. Pe acte scrie „belg„, dar în inimă e imprimat pe veci român.
Mi-e ciudă parcă, mi-aș trage palme și-as zice: „Termină, Aura, cu prostiile, hai, taci!”, dar e degeaba, e un sentiment pe care-l ai și oricât încerci să îl înăbuși, nu reușești.
La intrarea-n Dej întotdeauna plâng. Pe deal, în depărtare, văd un singur pom. Și de fiecare dată zic: „La pomul ăla odată și-odată o s-ajung!”. Și iar mai trece-un an și tot nu am ajuns. Dar de fiecare dată mă închipui urcând dealul acela și simt mirosul ierbii arse, căldura mare și setea din gâtlej. Iar în Cuzdrioara, la intrarea pe strada mea (chiar și după atâția ani e tot strada mea, vedeți?) mi se pune nodul în gât. Inima bate nebunește în piept, anticipând emoția revederii cu ai mei.
Și mi-e atât de frică! Și mi-e atât de dor… Mi-e frică de semnele schimbării pe care o să le văd pe fața lor. De durerea sfâșietoare pe care-o simt de fiecare dată când îi găsesc schimbați, î
mbătrâniți c-un an. Mirosul plăcintelor mă întâmpină din prag. Carla latră, cu fiecare an tot mai răgușit, iar când își dă seama cine e, începe și scheaună și nu tace până nu merg la ea.

Da, iubesc luna iulie. Dar în același timp, o și urăsc.
Acum mi-am amintit de ce.

Cu drag și cu iubire,
Aura B. Lupu

06.07.2018

©2018 Aura B. lupu – Toate drepturile rezervate.

Fragment din „Trăirile Aurei” pe care le găsiți aici ⬇⬇⬇

https://www.libris.ro/trairile-aurei-vol-2-aura-b-lupu-LIB978-606-029-131-2–p13043428.html

și aici⬇⬇⬇

Mulțumesc!

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

2 răspunsuri la „Iulie”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.