Zbor – deasupra unui cuib de fluturi

Azi am avut o zi plină. De lucruri frumoase, de oameni extraordinari și de sentimente minunate. Am auzit niște povești de viață răscolitoare, care mi-au aprins „beculețele” și am simțit efectiv cum se formează conexiuni neașteptate. Am simțit o poftă și-o nerăbdare cum n-am mai simțit de multă vreme. „Nimic nu se întâmplă ci totul se petrece.”  Este clar că-i o perioadă grea, încărcată energetic și cu multe manifestări fizice (simțite din plin pe propria-mi piele). Da’ vestea bună e că trece. Iar ceea ce-i mai bun urmează. Sunt etape. Sunt trepte. Sunt stadii. Prin care, conștienți sau nu, trecem cu toții.
Larvă – crisalidă – fluture. Iar de la omidă la fluture nu este decât un gând. Dar de data asta musai să fie conștient. Când înțelegem „cum” și „de ce”, lucrurile se așează pur și simplu de la sine. Totul vine la tine cu ușurință și glorie și este evident că te miști în direcția potrivită. Că ești în fluxul firesc al vieții. Că aripile ți-au crescut. Tot ce mai ai de făcut este doar să le întinzi. Și să zbori. Sau să cazi, iar în căderea ta să-ți lași aripile să crească, cum spune atât de frumos Ray Bradbury. 

zbor

Însă dacă simți că nimic nu merge, că în calea ta apar doar piedici, frustrări, nemulțumiri și greutăți, ajustează. Schimbă direcția. Fă un pas în spate și încearcă să privești obiectiv. Nu-i ușor întotdeauna, știu asta. Mai ales când ai investit o grămadă de timp și energie, e greu să predai frâiele. Să depui armele. Să te lași în voia sorții. Dar merită.

Pentru că fiind focusați pe scop, pe țel, uităm să ne bucurăm de ceea ce este absolut sublim: zborul în sine.

Zbor lin și aripi întinse!

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

💖

Foto: Aura B. Lupu

Cetatea Devei, 2016.

Fragment din „Trăirile Aurei” pe care o găsiți pe Amazon:

13600041_1058080097573756_7016845529580683638_n

 

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

Un răspuns la „Zbor – deasupra unui cuib de fluturi”

  1. A republicat asta pe Aura B. Lupu și a comentat:

    Sunt etape. Sunt trepte. Sunt stadii.
    Prin care, conștienți sau nu, trecem cu toții.
    Larvă – crisalidă – fluture.
    Iar de la omidă la fluture nu este decât un gând. Dar de data asta musai să fie conștient.
    Când înțelegem „cum” și „de ce”, lucrurile se așează pur și simplu de la sine. Totul vine la tine cu ușurință și glorie și este evident că te miști în direcția potrivită. Că ești în fluxul firesc al vieții.
    Că aripile ți-au crescut. Că tot ce mai ai de făcut este să le întinzi. Și să zbori.
    Sau să cazi… iar în căderea ta să-ți lași aripile să crească.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.