Femei

Nu-s obosită, îs ruptă de oboseală. Îmi vine să mă pun în cur şi să mă cânt.

Este câte-o zi când toate se adună: serviciu, cumpărături, făcut mâncare, întins haine, strâns haine, făcut curat etc. Nu ştiu cum e la voi, da’ la mine parcă nu se mai termină. Şi hai, făcutu’ mâncării mai e cum e, da’ strânsul şi curățatul de după în bucătărie mă omoară! Recunosc, nu mi-a plăcut niciodată – prea tare – să stau la cratiță. Fac mâncare că-i de musai ca de voie bună. Da’ să fac din asta o pasiune, cu rețete inventate şi-apoi pus  poze pe Facebook, cu mâncăruri sofisticate, nope! Şi-aşa ce folos? Vorba aia, mâncăm şi c…, nu?

Acum să nu se ofuscheze pe mine pasionatele în bucătărie. E o pasiune ca oricare alta şi, chiar dacă nu rezonez cu ea, încerc s-o pricep. Însă mi se pare e o mare aiureală să apreciezi o femeie după câte borcane cu zacuscă şi vinete a pus pe iarnă. Sau comentariile ca: „No, asta-i femeie de casă!” mă scot din sărite. Dacă nu ai în cămară rafturile pline cu dulcețuri puse de propriile mânuțe înseamnă că nu eşti? Sau dacă-ți cumperi pita de la automat şi n-o „freminți” singură, ai dat chix ca muiere? Păi atunci mai bine împleteşti cosiță albă şi rămâi nemăritată!

Eu prefer să-mi consum – și să-mi petrec – timpul cu altceva. Treburile casei le fac, că n-am încotro. Dar când am, aleg altceva decât şters prafu’ (oricum mare spor n-ai, că iar se pune!), statu’ la cratiță de doru’ artei (şi pus poze pe feisbuc, să vadă lumea ce-ai gătit) sau călcat prosoapele de baie.

Este bine să fii gospodină şi să-ți îngrijești cuibul (şi puii), dar când ăsta-i scopul vieții tale şi-ai făcut o obsesie din asta (știu bine cum este să nu poți vedea nici măcar un fir de păr pe covor, sau să-i perii franjurii!) e deja prea mult.

Să nu uităm că înainte de-a fi gospodine, suntem femei.

Nu servitoare. Nu menajere. Nu cameriste.

Femei.

Cu drag și cu iubire,

Aura B. Lupu

Fragment din cartea „Trăirile Aurei”; ambele volume le găsiți pe site-ul editurii Libris-Creator. Mulțumesc!

https://www.libris.ro/librarie-online?fsv_77564=Aura+B.+Lupu

Donație

Vă place ceea ce citiți? Aici puteți sprijini autoarea. Mulțam fain!

€10,00

3 răspunsuri la „Femei”

  1. […] îs ruptă de oboseală. Dar de data asta nu-mi vine să mă pun în cur și să mă cînt. 😉 https://aurablupu.com/2018/01/24/femei/Nu, de data asta sînt, cu tot cu oboseală, fericită. Am făcut curat în toată casa, de sus […]

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.