Dragoste adevărată

Dragoste adevărată. Suflete pereche. Ileana Cosânzeana și Făt-Frumos. Un subiect inepuizabil. Oricâte cărți s-ar scrie, oricâte povești s-ar spune, oricâte filme s-ar face, nu ajunge. Că să înțelegi. Să simți. Și să trăiești. Povești ca acestea înclinăm să le catalogăm doar atât: povești. Cine mai crede în ziua de azi în așa ceva? Aproape nimeni. Eu însă da. Este adevărat că am fost dintotdeauna predispusă la căscat ochii după cai verzi pe pereți, o romantică incurabilă și-o visătoare ce stă mai mult cu capu-n nori decât cu picioarele pe pământ. Știți voi, tutuluca și văzduhista number one.

Toate poveștile citite în copilărie se terminau cu: „Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.”

De întâlnit cred că fiecare avem măcar o dată șansa să ne întâlnim sufletul pereche. Dar oare știm să-l și păstrăm? Eu știu c-am trecut pe lângă el, – nepăsătoare atunci – l-am pierdut fără să știu ce însemna de fapt pentru mine și l-am regăsit. După mulți ani. Iar de atunci încerc să-l păstrez. Până la adânci bătrâneți, cum zice povestea. Dacă o să și reușesc, asta o să zică realitatea. Tocmai asta este problema cu realitatea. În povești căutarea este importantă. În realitate însă trăitul zi de zi alături de sufletul tău pereche e adevărata provocare. În povești se subînțelege fericirea până la adânci bătrâneți. În realitate trebuie să cam dai din coate și să te zbați ca s-o păstrezi. Da, știu, mulți pot spune că dacă e așa, atunci nu e dragoste adevărată. Ba e.

Dragostea adevărată îți dă fiori. Îți face pielea de găină (și câteodată și părul măciucă!). Te urcă-n ceruri și-ți dă aripi și sentimentul că orice este posibil. Da, dragostea adevărată apare de la sine. Dar, dacă nu ai grijă, s-ar putea să-și pună coadă pe spinare și s-o-ntindă-n varză. În realitate nimic nu rămâne intact, permanent și pe veci.

Însă dacă măcar o clipă ai simțit că este dragoste adevărată, așa cum ai văzut în filme, cum ai citit în cărți și ai auzit în poveștile din copilărie, atunci merită.

Orice. Și oricât.

Cu drag și cu iubire,,

Aura B. Lupu

Fragment din „Trăirile Aurei”.

Cartea poate fi comandată de pe Amazon:

Mulțumesc!

 

3 răspunsuri la „Dragoste adevărată”

  1. Orice. Si oricat. ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.